Så börjar vecka 34 lida mot sitt slut – och det har varit minst sagt en lite annorlunda men intensiv vecka. Jag hade högtflygande planer om att komma igång med saker som träning och pluggande, men riktigt så har det inte blivit. På jobbet har det varit mycket att göra och det har i sin tur arrenderat i mycket övertid och schemaändringar för somliga av oss – inklusive undertecknad. I skrivande stund har jag tre övertidspass avverkade liksom en rad schemaändringar. Denna vecka har jag jobbat dagtid istället för natt, vilket kännes oerhört ovant. Efter att ha jobbat enbart natt så pass länge som jag har gjort, har jag liksom vant mig vid att åka till jobbet medan de flesta är på väg hem. Sedan åker jag själv hem för att sova medan stan vaknar till liv och folk börjar bege sig till sina arbeten. Nu har jag plötsligt fått en någorlunda normal dygnsrytm för några dagar och stigit upp tidigt på morgnarna för att sedan kunna åka hem och äta middag samtidigt som de flesta andra. Det har känts väldigt konstigt, men också lite skönt att faktiskt kunna känna sig någorlunda normal för ett par dagar.
Men i helgen går jag på natt igen – och gör förmodligen mina sista pass hos Securitas innan jag börjar på Trafikverket. Brasklappen “förmodligen” är för att jag vet med mig att planeringen plötsligt kan ringa och fråga om man kan göra övertidspass, vilket trots allt inte är särskilt ovanligt. Men nu har jag en hel del inplanerat till veckan så det känns som att jag med hyfsat gott samvete kan säga nej till eventuell övertid. Inte minst med tanke på hur mycket jag ställt upp på sistone med övertid och schemaändringar.

Jag hade högtflygande planer om att komma igång med saker som träning och pluggande, men riktigt så har det inte blivit. På jobbet har det varit mycket att göra och det har i sin tur arrenderat i mycket övertid och schemaändringar för somliga av oss – inklusive undertecknad. I skrivande stund har jag tre övertidspass avverkade liksom en rad schemaändringar. Denna vecka har jag jobbat dagtid istället för natt, vilket kännes oerhört ovant. Efter att ha jobbat enbart natt så pass länge som jag har gjort, har jag liksom vant mig vid att åka till jobbet medan de flesta är på väg hem. Sedan åker jag själv hem för att sova medan stan vaknar till liv och folk börjar bege sig till sina arbeten.

Nu ska jag vända tillbaka dygnet till att jobba natt, så ikväll kommer jag försöka sitta uppe så länge som möjligt för att orka med helgens två nattpass. Klockan fyra har väckarklockan ringt de senaste fyra dagarna, vilket känns så här på fredagskvällen. Men jag ska försöka ha lite disciplin och sitta uppe så länge som möjligt, annars vet jag att helgens nattpass kan bli tämligen tuffa.
Och jag inser att jag föredrar att jobba natt framför att jobba dag. Jag är verkligen ingen morgonmänniska, utan tycker om att sova på morgnarna. Att då stiga upp klockan fyra, för att gå hemifrån vid fem känns inte helt optimalt. men vad gör man inte för sitt arbete? 😜 Och det är ju så när man jobbar skift, då börjar dagpassen tidigt på morgnarna – det är inte som att jobba på kontor, då man börjar åtta och kanske till och med kan flexa till nio. Flexa kan man inte som skiftarbetare, för kommer jag sent till mitt arbetspass då är det någon annan som inte kan gå hem.

Nu ska jag ägna några nattimmar åt att komma igång lite med ryskan, att se till att ha alla papper i ordning inför uppropet som kommer till veckan. Jag vill vara så förberedd som det bara går för att känna att man gör bra ifrån under utbildningens gång. Jag kommer ha ett väldigt slimmat schema under hösten och det är viktigt att ta alla tillfällen i akt för att plugga så att man vet att man hinner med allt. Just därför har målsättningen varit att komma igång med allt så tidigt som möjligt, så att jag vet att jag har koll på allt.
Till veckan åker jag ut till stugan och ska sätta mig där för att plugga – bland annat. Men jag har inte tillgång till någon skrivare där, så jag måste skriva ut allt material jag behöver för att kunna göra det jag ska. I nuläget är jag oerhört glad att jag investerat i en bra skrivare så att jag verkligen har möjlighet att skriva ut så mycket som jag behöver under kursernas gång. Jag skulle helt enkel inte klara min vardag som student och egenföretagare utan skrivaren, som även är kopiator och scanner.

Men nu tar min nya vardag vid och det är bara att gilla läget. Att jag kommer ha mycket att göra är totalt självförvållat, så jag kan inte skylla på någon. Och det försöker jag faktiskt inte göra heller. Jag tycker det är kul med en fulltecknad kalender och har väldigt gärna en tillvaro som går i 110. Gärna mer än så ibland. Så nu får jag sitta lite på nätterna och plugga och på så vis göra vad jag kan för att hinna med allt det jag åtagit mig. Jobba på dagarna, plugga på nätterna och dricka omåttliga mängder kaffe, det är mitt recept på att hinna vad som ska hinnas med.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: