Nu kan jag notera att vår gamla badrumsvåg presenterat totala glädjesiffror under de gångna veckorna. Jag har inte alls legat på den vikt jag trott, utan har faktiskt gått upp en hel del. Så det har nog varit fel på vågen ett bra tag utan att vi riktigt varit medvetna om det. Nu har den nya vågen kommit – den borde trots allt funka och visar en vikt som känns mer realistisk än de siffror som förra vågen kunde presentera. Och det är ett bevis på att jag får ligga i lite extra med dieten för att komma tillrätta med vikten. Jag har noterat att kläderna börjat bli lite trängre igen, vilket väl må vara ett tecken på att man lagt på sig några kilon återigen.
Jag är nu uppe i dagar med den återupptagna dieten och vet trots allt inte vilken vikt jag började på, om den trots allt har givit någon effekt hittills. Men nu har vi i alla fall en fungerande våg så att det går att hålla koll på vikten. Och jag känner mig tämligen tillfreds med att vara avhållsam från socker och alkohol, det känns inte fullt lika trist och motigt som när jag sist gick på min tämligen strikta diet. Däremot känner jag att jag mår väsentligt mycket bättre av att hålla mig ifrån just alkohol. Inte minst psykiskt mår jag väsentligt mycket bättre av att inte dricka alkohol överhuvudtaget. Jag är piggare, har ett jämnare humör och och känner mig mer skärpt på något märkligt vis. Så vem vet, jag kanske kommer fortsätta avstå från alkohol även efter det att jag nått min målvikt, man vet aldrig.
Sen är det ju inte bara alkohol och socker jag avstår. Jag har tagit bort snabbmat helt och hållet och tänker också i övrigt på vad jag äter – liksom givetvis mängderna. Det är en del man får hålla i åtanke när man försöker gå ner i vikt – och sedan måste man ju bryta mönster för att bibehålla vikten när man väl nått sitt mål. För min del är det första hand att försöka vara lite mer måttlig med saker och ting som gäller. Just måttligheten är mitt största problem när det kommer till vikten. Jag är av uppfattningen att man egentligen kan äta och dricka det allra mesta, men att man måste vara måttlig med många saker. Givetvis i kombination med att röra på sig regelbundet.

Hörni, vilken skillnad det är när man skaffar ny dator! Jag har liksom inte reflekterat över hur långsam min gamla dator varit förrän jag i dagarna installerat min nya dator – som känns supersnabb i jämförelse. Det är några dagar sedan jag hämtade paketet med min nya dator hos vårat lokala postombud, men då jag jobbat har jag inte haft tid att installera datorn förrän igår. Och det är nu rena drömmen att sitta vid datorn. Allt går blixtsnabbt fram på skärmen och det är rena fröjden att pyssla med saker och ting via datorn. Det kommer till och med bli kul att göra räkningarna till veckan. Eller i alla fall nästan lite kul, för det det kommer vara överstökat på några minuter.
Prylbög som man är, så är det alltid kul med nya prylar – inte minst en ny dator. Och det gäller att vara om sig och kring sig när man köper dyrare prylar. Jag började med att titta hos en butik, vad jag skulle kunna få för den budget jag hade när det kom till datorköp. Jag hittade en dator jag ville ha till ett helt okej pris. Det var några hundralappar dyrare än jag tänkte mig, men det fick det vara värt. Men innan jag klickade på “beställ”, insåg jag att jag kunde få en likadan lite billigare om jag köpte ett skyltex. Man garanterade att datorn skulle vara som ny, men jag skulle få den lite billigare än till ordinarie pris. Jag tänkte att det kunde det ju trots allt vara värt, det fick bli ett skyltex. Men innan jag beställde slog mig en annan tanke – och jag gjorde en googling på datorn. Och vips insåg jag att jag kunde få samma dator hos en annan butik för ytterligare några hundralappar billigare – och då var den helt oanvänd. Så ja, då blev det förstås ett köp i en annan butik än jag tänkt från början. I slutändan “sparade” jag någon tusenlapp på att inte köpa datorn till ordinarie pris i den första butiken.
Och det är just sådant som är fördelen med internet, det är så lätt idag att jämföra priser. Man behöver inte springa runt i olika fysiska butiker, man behöver inte ringa runt – utan kan med en enkel sökning på internet jämföra priset på den vara man vill ha. Hur enkelt och smidigt som helst och det är på så vis mycket lättare idag att vara ekonomisk än det var för 25 år sedan, innan internets intåg på allvar.

Nu börjar jag i alla fall bli riktigt, riktigt less på postgången i Bagarmossen. Det är så otroligt mycket post som inte kommer fram alls – eller i vissa fall kommer alldeles för sent. Och det gäller inte bara post som PostNord delar ut, utan även den post som Bring kommer med. Eftersändningen har inte funkat för fem öre sedan flytten för ett drygt år sedan utan det är otroligt mycket post som delats ut till grannar, inte kommit fram alls, skickats tillbaka till avsändaren – allt annat än att eftersändas till vår nya adress. Och då har vi bara flyttat inom samma portuppgång, tre trappor upp från den gamla lägenheten. Så det torde inte vara särskilt svårt för brevbäraren att hitta rätt lägenhetsdörr direkt.
Men nu börjar jag tröttna på post som inte kommer fram, jag börjar tröttna på att bestrida betalningspåminnelser och allt krångel det innebär när räkningar inte kommer fram som de ska. Jag får lägga otroligt mycket tid på att bestrida påminnelseavgifter och väntar bara på den dag en räkning går till inkasso eller rentav Kronofogden för att brevbäraren inte gjort sitt jobb ordentligt. Jag har själv jobbat som brevbärare – och så jäkla svårt är det inte att hålla reda på de eftersändningar som är. Idag torde det dessutom vara avsevärt mycket mindre postvolymer än på den tiden jag jobbade inom Posten (som det hette på den tiden).
Postgången fungerade hur bra som helst fram tills vi flyttade i februari förra året. Då var det bara ytterst enstaka försändelser som kom fram försent eller inte alls. Men sedan flytten fungerar det överhuvudtaget inte och jag blir nästan förvånad de gånger försändelser faktiskt kommer fram som de ska. Och då är det ändå samma brevbärare som delar ut posten som på den gamla adressen, eftersom vi bara flyttat några trappor upp i samma fastighet. Jag har varit i kontakt med både PostNord och Bring XX antal gånger, men någon bättring tycks inte vara i sikte. Nu har jag givit upp försöken att få till en förbättring genom att kontakta respektive företag. Det tycks helt enkelt vara så att man får finna sig i att lägga tid på att bestrida fakturor, efterlysa försändelser och på annat vis städa upp efter brevbärare som inte klarar sitt jobb.
Den enda gång jag tycker att PostNord faktiskt verkar sköta sig och inte sjabblar till det, är när det kommer till pakethanteringen. Där verkar man ha arbetsmetoder som fungerar, hur det nu kan komma sig när man inte får brevhanteringen att fungera tillfredsställande. När det kommer till pakethantering, är PostNord ett av de företag jag faktiskt har bäst förtroende för måste jag säga. Jag kan bara påminna mig om en enda gång det blivit tokigt när jag väntat på ett paket som PostNord skötte utdelningen av.

Så, ny dator och trilskande postgång; det är ungefär vad som händer i Bagarmossen just nu. Ny dator kan jag glädja mig åt, medan den trilskande postgången är mindre rolig. Jag vill inte slita på min nya dator genom att skriva en rad långa bestridanden av fakturor som inte kommit fram som de ska. Istället vill jag röra på mig och sköta min diet, så att jag faktiskt går ner i vikt på önskat vis. Men som det är just nu, får jag lägga min energi på att efterlysa försändelser som inte kommer fram som de ska. Och det är inte bara PostNord och Bring som missköter sig, utan även UPS – som skulle leverera vår nya badrumsvåg. Men inte ens det lyckades man med; chauffören påstod att man sökt mig för leverans trots att man inte gjorde det. Och sedan lämnade man paketet till ett ombud som inte ens ligger i närheten av vår hemadress.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d