8 bitar

Botten:

250 g chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör

Fyllning:
200 g mörk choklad (ca 70 %)
1 burk kesella
300 g färskost av philadelphiatyp
2 ägg
1 ½ dl socker

Till servering:
Körsbärssylt

Vispad gräddeGör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä bottnen av en form med löstagbar kant (cirka 22 cm i diameter), med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
  3. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.
  4. Smält chokladen över vatten bad.
  5. Vispa för hand ihop kesella, färskost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och fyll smeten i pajskalet.
  6.  Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera pajen kall tillsammans med körsbärssylt och en klick grädde.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: