Jag brukar försöka vara ekonomisk när det gäller det allra mesta. Jag jämför priser på abonnemang och försäkringar och försöker hålla kostnaderna nere när det gäller det allra mesta. Men är det något som gärna får kosta, så är det just mat. Jag är väldigt noga när det kommer till mat, jag försöker tänka på vad jag stoppar i mig. Inte bara av hälsoskäl, utan även för det ska vara gott och roligt att äta. Jag är inte den som steker några pannkakor eller lite korv en fredagskväll till exempel.
Är det något jag har svårt att förstå, så är det de personer som enbart ser mat som bukfylla och ingenting annat. Jag kan verkligen inte tänka mig att bara slänga ihop något slarvigt som till exempel pannkakor när det är helg. Även till vardags ska maten vara en av höjdpunkterna enligt mig. Även om jag inte gör någon festmåltid en måndag, så ska det vara lite roligare än något som man bara slänger ihop bara för att bli mätt.

Det beror säkert till viss del på vilken bakgrund man har kan jag tänka mig. Jag är uppvuxen i ett hem där just mat har prioriterats och inte något som man snålat med om man inte varit tvungen. Är det lördag, blir det något extra till middag och inte någon “vardagsmat”. Jag kan absolut äta både pannkaka och korv med makaroner till middag, men det är för mig något man slänger ihop en måndagskväll.
Är det något jag verkligen inte skulle vilja dra ner på, så är det matkontot. Det får gärna kosta lite extra att äta bra mat och som dessutom sätter lite guldkant på tillvaron. Jag gör naturligtvis inte festmat mitt i veckan om det inte är något speciellt. Men lite extra ska det vara, så enkelt är det.

Jag vet att inte alla är benägna att hålla med mig. Men för mig är maten så viktig att jag inte skulle kunna tänka mig att vara tillsammans med någon som inte är det minsta intresserad av mat och matlagning. Just på den punkten är jag inte heller villig att pruta och just matkontot skulle vara det absolut sista jag skulle se över om jag skulle vara tvungen att skära ner på mina omkostnader. Jag skulle villigt avstå från nyinköpta kläder, heminredning och en lång rad andra saker bara jag kan kosta på mig det jag vill när det kommer till mat.
Men det är ju så enkelt att vi är olika. Jag vet många som inte är det minsta intresserade av mat, utan bara ser det som en väg till att bli mätt – nästan lite av ont måste på något sätt. De kan säkert inte förstå mitt intresse av mat heller, så oförståelsen kanske är ömsesidig.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: