Jaha hörrni, jag vet inte vad man ska säga om det här?! Den gångna helgen har gått i tävlingarnas tecken, men jag vet inte riktigt om jag är helt nöjd med resultatet! En stor TV-händelse här hemma brukar vara när ishockey-VM drar igång frampå vårkanten. Det är en få sporter vi verkligen följer och tycker kan vara riktigt spännande. Det är fart och kan matchen kan vända på några få sekunder. Så när Sverige spelar, dukar vi upp med snacks och dricka och ger oss hän för två timmars spänning. Denna helg har Tre Kronor spelat två matcher, först mot Danmark och sedan mot Belarus. Vi var nog bägge ganska kaxiga inför bägge matcherna och trodde att vi lätt skulle vinna bägge matcherna. Men nej, så bra gick det inte. Det var jämna matcher och Tre Kronor spelade ovanligt dåligt. Man slarvade och gav motståndarna osedvanligt goda chanser att göra mål. Ska jag vara helt ärlig, tyckte jag Sverige spelade ganska dåligt i båda matcherna och gjorde inte särskilt mycket motstånd. Normalt brukar Sverige vara duktiga i hockey och varken Danmark eller Belarus borde vara särskilt svåra att spöa för Tre Kronor.
Men tydligen har man plockat ut ovanligt många nybörjare till årets laguppställning av Tre Kronor och det märktes faktiskt, de var inte särskilt samspelta alls. Det var ett spretigt spel där man mest tycktes chansa när man sköt mot mål istället för att faktiskt skapa riktigt farliga chanser. Och att man inte lyckades göra ett enda mål mot Belarus är lite uppseendeväckande på sitt vis, det hade varit något helt annat om man faktiskt gjort ett eller ett par mål men ändå inte vunnit. Men nu lyckades man inte spräcka nollan överhuvudtaget.

Så var det det där med Schlagerfinalen då, det blev ju också ett kapitel för sig. Jag tyckte att Tusses låt ändå var helt okej – kanske inte en vinnarlåt, men ändå kvalificerad för topp tio. Så visst var det något av en besvikelse att det inte blev mer än plats 14. Oftast brukar man ju kunna ana ganska tidigt i omröstningen vilken eller vilka låtar som kommer hamna i topp tre. Men i år var det ovanligt spretig röstning – och i alla fall jag själv trodde inte att det skulle bli Italien som tog hem det hela i slutändan. Det var spännande ända fram tills sista rösterna presenterades.

lite av en besvikelse har trots allt helgen varit, med tanke på att jag hoppats på vinst i hockeyn och en aningen bättre placering i schlagerfinalen. Men man får bita ihop och hoppas på bättre lycka nästa gång helt enkelt. I hockeyn måste tydligen Sverige vinna varenda kommande match för att inte åka ur gruppspelet, så det kan bli en spännande fortsättning på turneringen. Tyvärr har jag inga stora förhoppningar om vinst, med tanke på hur Sverige spelat i helgens två matcher. Men undrens tid är inte förbi, det kan fortfarande vända. 😁

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: