För ett antal månader sedan togs beslutet att några fastigheter av allmännyttan här i Bagarmossen skulle ombildas till bostadsrätter. Däribland den fastighet jag själv bor i. Vissa av de fastigheter som fått möjligheten har redan ombildats, i min fastighet har det varit en omröstning men det fattas fortfarande några röster för att en ombildning ska bli av. Nu har man tagit in en ny konsult och påbörjat en helt ny process, eftersom man tydligen inte var riktigt nöjd med den förra konsultens arbete.
Det börjar nu bli ganska tröttsamt med den ovisshet som råder kring ifall det blir en ombildning eller ej. I grunden är jag emot ombildning av allmännyttan, det skapar inte fler boenden och kortar inte den redan långa kön till befintliga hyresrätter. Men eftersom vi söker större lägenhet, har vi sett en möjlighet att byta till oss en lägenhet med bra läge om vi har en blivande bostadsrätt att byta bort. Det är något helt annat än om man “bara” har en hyresrätt att byta bort. Så aningen motvilligt har vi röstat ja till ombildning, enbart för att kunna ha ett bra bytesobjekt.

Men det börjar nu bli ganska tröttsamt med all ovisshet. Just nu har vi ingen aning om det blir en ombildning eller ej och tidsfristen går ut i augusti. De som styrt upp processen för en ombildning verkar väldigt energiska och det har varit flera gånger man ringt på dörren för att övertala oss att rösta på “rätt” alternativ.
Så just nu ligger hela vår egna bytesprocess – om man kan kalla det för det – på is, eftersom vi helt enkelt inte vet om vi har en hyresrätt eller en blivande bostadsrätt att byta bort. Något som vi förmodligen inte vet förrän i augusti. Någonstans kan jag tycka att, om man inte fått in tillräckligt många röster vid det här laget borde man gilla läget och acceptera att det inte blir någon ombildning. Hela processen har varit så utdragen och det skapar bara ovisshet för oss boende att inte veta hur det kommer att bli med vårt boende. Framförallt om man som vi vill försöka byta bort lägenheten oavsett om det blir ombildning eller ej.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: