Det är ett tag sedan det politiska styret i Stockholms stad gick ut med att man vilja sälja vissa delar av beståndet av hyresrätter i några utpekade områden. Däribland Bagarmossen där jag bor. In i det längsta hoppades jag på att just “min” fastighet inte skulle drabbas, men sådan tur hade jag inte. Nu har det gått en bit i processen och mycket verkar peka på att det blir en ombildning.
Jag blir personligen bara på dåligt humör när jag tänker på detta. I grunden har jag ingenting emot bostadsformen med bostadsrätt, men jag är emot att man ombildar befintliga hyresrätter. Ett av argumenten politikerna använt är att man vill “ge hyresgästerna en valmöjlighet” att ombilda, liksom att man vill minska segregationen i de utpekade områdena. Men man tycks glömma att det finns hyresgäster som aktivt valt att bo i en hyresrätt och faktiskt inte vill köpa sin bostad. Ett val som jag och min sambo har gjort.
Sedan går det inte att komma ifrån att en blivande bostadsrätt har ett helt annat bytesvärde än “en vanlig” hyresrätt. Vi har länge varit på jakt efter något större och har nu börjat få helt andra typer av erbjudanden på bytesobjekt än innan. Vi har blivit erbjudna alltifrån etagevåningar med milsvid utsikt och hyresradhus till lägenheter mitt inne i city. Så man får väl erkänna att inget ont som inte har något gott med sig. Själv undrar jag när man planerar att ombilda bostadsrätter på till exempel Östermalm till hyresrätter för att minska segregationen? 

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d