Så är det dags för årets första blogginlägg. Normalt sett brukar jag inte tycka att nyår är särskilt stort, att det inte är någon större deal med ett årsskifte. Men denna gång känns det mer än någonsin som någon form av avstamp med det nya året. 2020 har på många sätt varit ett skitår, inte minst med tanke på Corona. Vi har inte kunnat resa som vanligt, vi har inte kunnat umgås som vi brukar och samhället har på flera sätt inte varit sig likt.
Vi har haft en vinter som varit trist till tusen, utan snö, sol eller ens några minusgrader. Till det har jag på det personliga planet tampats med en fördjupad depression som i omgångar inte velat ge med sig.
Så det nya året kan på flera sätt bara bli bättre. Nu är vaccinationen igång och rent logiskt borde smittspridningen börja minska ju fler som vaccineras. Så med lite tur kommer samhället öppnas upp igen och mycket kan återgå till det normala. Vad om nu blir normalt efter denna pandemi?
Min depression har trots allt börja vända tillbaka med hjälp av mediciner, träning och kontakt med vården, vilket känns hur bra som helst.
Vädret är svårt att göra så mycket åt, men ofrånkomligt vänder det trots allt mot ljusare tider nu. Om bara några veckor kommer man märka att dagarna blir markant längre och med tiden kommer det förhoppningsvis även bli varmare, även om det är ett bra tag kvar tills dess.

Det stora positiva med 2020 har ändå varit att jag kommit in på Skrivarlinjen på Folkuniversitetet, något som varit bland det bästa jag gjort. Även om det är intensivt och mycket pluggande, är det otroligt givande och intressant. Nu återstår en termin av utbildningen och jag är lika taggad som när utbildningen började i höstas.

Vilka förväntningar har du på det nya året?

Relaterade artiklar

Aftonbladet 1
Dagbladet 1
Dagens Nyheter 1 2 3 4
Jyllands-Posten 1
Politiken 1
Svenska Dagbladet 1 2 3
Sveriges Television 1 2
VG 1

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: