Så är vi hemkomna från Trosa efter att ha haft ett par fantastiska dagar i denna pittoreska stad och på det rätt kända stadshotellet. Allt var ju en del i sambons födelsedagsfirande och jag hade bokat in oss som en överraskning. Allt hon visste när vi satte oss i bilen, var att vi skulle bo på hotell någonstans i Sverige – men mer än så hade jag inte berättat. Hon fick i måndags – på sin födelsedag – instruktioner för vad som skulle packas med och framåt eftermiddagen bar det av söderut ifrån Stockholm. Och allteftersom vi närmade oss, började hon sakta ana vart vi var på väg – men det var först när vi parkerade på stadshotellets parkering som hon till fullo förstod vart det var vi skulle.
Jag hade bokat ett helt hotellpaket, så vi blev väl omhändertagna under våra två dygn i Trosa. Vi hade tillgång till spaet några timmar varje dag och passade givetvis på att både bada och basta. När vi anlänt på måndagen, vankades det snittar, bakelse och mousserande vin följt av vistelse i hotellets spaavdelning. Därefter var det trerätters middag med vinpaket i hotellmatsalen.
På tisdagen snöade det, men det hindrade oss inte från att efter avslutad hotellfrukost strosa runt i ett Trosa med vinterskrud. Lite ville vi ju se av stan när ändå var där liksom. Men Trosa är ju inte särskilt stort, så det tog inte mycket tid i anspråk att gå runt i stan. Medan snön fortsatte att falla utanför fönstren, satte vi oss i hotellets lounge och lade beslag på några av spelen som fanns där. Även dag två ingick snittar och vin liksom tid i spaet. Så innan det var dags för att spaa, fick i oss lite “afternoon tea” i form av snittar, bubbel, kaffe och bakelse.
När vår tid i spaet var över för dagen, hade jag bokat in varsin massage åt oss för att se till att vi blev riktigt avslappnade. Även här drog jag på det in i det sista med att berätta vad vi skulle göra på eftermiddagen, allt för att ha ett visst överraskningsmoment även denna dag. Men när vi kom till spaet gick det inte längre att hålla hemligt, utan då avslöjades vad vi skulle göra under eftermiddagen.
Massagen följdes av lite slappande på hotellrummet innan det återigen var dags för trerätters i matsalen. På måndagen fick vi soppa till förrätt, torskrygg till varmrätt och glass med vinkokta päron till efterrätt. Det var supergott och vi frågade oss om det skulle att klå denna maträtt på tisdagen. Men det lyckades man med – med bravur. På tisdagen blev det en toast skagen till förrätt, där det enda man kunde anmärka var att man bara ville ha mer än det som serverades. Till varmrätt fick vi hjortytterfilé med potatis och rödvinssås – en rätt som var rent himmelskt god. Det hela avslutades med kaffe och crème brûlée till efterrätt.
Självklart hade jag slagit på stort, eftersom det var en jämn födelsedag vi firade. Så jag nöjde mig inte med ett vanligt hotellrum, utan bokade hotellets svit. Vi fick bröllopssviten, ett rum i två våningsplan och med eget vardagsrum och balkong. Just balkongen var det lite för kallt för att nyttja nu i februari, men vi hade i övrigt gott om svängrum och var verkligen supernöjda med rummet.

Men nu är vi hemma igen och det känns alltid lite konstigt och vemodigt efter att ha varit borta och blivit bortskämd ett par dagar. Även om det nu var sambons födelsedag vi firade, så blev vistelsen i Trosa som en minisemester även för mig. Det är alltid skönt att komma bort lite och få lite ombyte i vardagen. Men som sagt, vemodet är påtagligt när man ska åka hem och återgå till vardagen igen. Det som är skönt denna gång är att vi båda är lediga resten av veckan och inte behöver återgå till våra respektive arbeten förrän på måndag. Så det är inte fullt lika ångestladdat och vemodigt att komma hem denna gång som i normala fall.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: