Vecka sju är avverkad och det har varit en intensiv vecka på flera punkter. Imorgon fyller min sambo år och jag har fixat och tricksat för att få till mitt schema så att jag kan vara ledig. Det har gjort att jag åtagit mig att jobba fler pass en normalt under den gångna veckan. Till det ska läggas att jag jobbat hela 24 timmars övertid, vilket givit resultatet att jag jobbat tio dagar i rad, varav åtta nätter. För att göra saker än jobbigare, tillkom förstås en del annat att göra vilket gjort att jag inte kunnat sova så mycket som jag egentligen skulle ha behövt mellan nattpassen.
Igår var det dags för födelsedagsfest för sambon, där jag hållit i förberedelserna. Nu gjorde jag det ganska enkelt för mig; vi samlades på en restaurang här i Bagarmossen för att äta middag, varefter vi bjöd på kaffe, tårta och bubbel hemma i lägenheten. Tårtorna var givetvis förbeställda på ett bageri, där man såg positivt överraskade ut när jag ville beställa tre tårtor på tio bitar vardera. Men samtidigt var vi totalt 25 personer som samlades, så jag ville verkligen vara säker på att tårtorna räckte till alla. Med facit i hand hade det räckt med två tårtor, men sådant vet man å andra sidan inte i förväg.
Så jag behövde tid till att gå till bageriet och Systembolaget under fredagen, för att sedan jobba mitt åttonde nattpass i rad. Lördagsförmiddagen spenderades i sängen och redan mitt på dagen började mer långväga gäster att droppa in. Klockan fem samlades vi på restaurangen för fördrink och middag innan hela sällskapet gick hem till oss.

Det är ju liksom en viss logistik när man samlas så många personer för fest. Maten var förbeställd sedan innan och det har varit viss administration för att få in beställningar från alla och sedan lämna över till restaurangen. Jag hade vissa farhågor att det skulle bli en massa fel, att folk inte skulle få vad de beställt och liknande. Men all flöt på oerhört smidigt, beställningarna stämde i princip klanderfritt och alla vara jättenöjda med maten. Det är också annars en farhåga när man ordnar fest och själv väljer restaurang – är folk missnöjda, har åtminstone jag själv en tendens att ta på mig skulden för att maten inte varit till belåtenhet. När det egentligen är restaurangen som ska ta åt sig…

Nu kommer belöningen för att ha jobbat så intensivt som jag har gjort den gångna veckan. Jag är nämligen ledig inte mindre än nio dagar i rad. Imorgon är det sambons riktiga födelsedag och det kommer bära av på några dagars hotellvistelse i… Nej, det kommer jag inte att skriva här förrän tidigast imorgon. Hon vet nämligen inte om vart vi ska åka än – och det ska bli en överraskning. Hon vet att jag ordnat hyrbil och att det vankas hotellvistelse, men inte mer än så. Och så ska det förbli tills imorgon är det tänkt. Först i bilen ska hon få veta vart vi ska och lite av vad som kommer att hända under de kommande två dygnen.
Eftersom jag vet att hon läser min blogg, tänker jag inte avslöja något här i förtid utan det hela ska bli den överraskning jag utlovat som födelsedagspresent. Men imorgon kanske det kommer ett avslöjande om var vi befinner oss någonstans. Det enda som just nu oroar mig litegrann, är att SMHI utfärdat en varning för kraftigt snöfall under förmiddagen imorgon. Upp till en decimeter snö på kort tid pratar man om, men det kommer å andra sidan bara vara under förmiddagen – och vi ska åka först någon gång efter lunch. Så jag hoppas innerligt att snöfallet inte tänker hålla i sig, utan att det upphör framåt förmiddagen/mitt på dagen så som SMHI har utlovat. Men man vet ju hur det är med vädret, det gör lite som det vill emellanåt – och det är just det som oroar mig lite.

Resten av min lediga tid har jag än så länge inga större planer för, utan det får komma lite som det faller sig. Jag har lite småpyssel att fixa med när det kommer till min firma, så där har jag att göra någon dag. På mitt skrivbord ligger en trave kvitton som behöver redovisas, så jag har att göra någon dag framöver. Känner jag min arbetsgivare rätt, kan det hända att det även blir lite övertid i veckan som kommer – och det gör mig inte särskilt mycket. Efter flera månaders sjukskrivning och en flytt med alla utgifter som en sådan för med sig, så behöver jag få in varenda krona som jag kan få in. Och förhoppningsvis kanske det även blir någon filminspelning de kommande dagarna. Både filminspelningar och övertid vet jag kan komma med relativt kort varsel, så det gäller att hålla sig nåbar på telefon helt enkelt.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: