Det blev lite påskmat till sist, även i Bagarmossen. Vi jobbade både två under påskhelgen, så blev inte mycket till påskfirande direkt detta år. Men vi valde att ta igen det hela en aning i efterhand och dukade upp påskbord i måndags istället, på annandag påsk. Påsk har aldrig varit en särskilt viktig högtid för mig, så det gör inte särskilt mycket att improvisera firandet litegrann. Framförallt gör det inte särskilt mycket att jobba under denna storhelg och istället tjäna några kronor extra. De flesta högtider är inte så värst viktiga att vara lediga för min del och påsken är en av de högtider som hör dit. Det är klart man helst är ledig om det går, men den valmöjligheten har man oftast inte när man jobbar skift.
Så det blev en lugn – och framförallt billig – påskhelg i år. Vi gick snarare med plus med tanke på att vi jobbade merparten av helgen och inte hade möjlighet till några större utsvävningar. Till det extra bra OB med tanke på att det varit storhelg. Men det är klart att en påskhelg inte kan gå helt obemärkt förbi, att man helt skippar sill och Janssons frestelse om möjligheten ges att inte göra det. Nu var vi båda lediga på annandagen och tog tillfället i akt att äta lite påskmat då istället. Och påskgodis köpte vi och tog med till respektive arbetsplats under påskhelgen. Så okej, lite firande har det trots allt blivit med godis och mat. Man får laga efter läge helt enkelt. 😜

Nu har jag själv några dagars ledigt utöver måndagen, då jag gick av på morgonen. Det är verkligen guld värt, att ha dessa långledigheter inlagda i schemat. Jag jobbar intensivt när jag jobbar och har däremellan långledigheter inlagda med bra förutsättningar att kunna vila ut.
Jag har inte riktigt känt igen min vardag på sistone, då den varit ovanligt lugn. Jag en liten pik för ett tag sedan, då det dök upp en del filminspelningar och annat att göra mellan arbetspassen. Men sen har det lugnat ner sig igen och jag har haft ovanligt lite att göra. Vet inte om det har med konjunkturen att göra, om de tuffare ekonomiska tiderna helt enkelt gör att färre filmer/reklamfilmer spelas in just nu. På sätt och vis borde kanske konjunkturen ha den motsatta effekten (åtminstone avseende reklam), men vet inte om jag kan ha fel på den punkten. Det märks ju även på min ekonomi, att jag får färre inkomster från mitt företag på grund av färre uppdrag. Jag har fortfarande utgifter för företaget, där jag får ta pengar från min ordinarie inkomst för att betala. Det kan bli lite tufft vissa månader, om inte annat fullt märkbart att behöva betala ibland ganska stora summor från den ordinarie inkomsten.
Nåja, jag får passa på att vila och ta det lugnt istället – något jag inte alltid unnar mig att göra trots allt. Jag gillar en fullklottrad kalender och att ha en intensiv tillvaro, så det känns ovant att ha flera lediga dagar då jag knappt har något överhuvudtaget inplanerat. Nu håller jag tummarna att trenden snart vänder och att jag får fler uppdrag igen. Jag kan sakna min i normala fall ganska intensiva tillvaro, vilken jag trivs väldigt bra med.

Man hör mycket om att det är sämre tider och tuffare ekonomiskt för många familjer. Och visst har man märkt att matpriserna gått upp, men i övrigt känns det inte som att vi påverkats särskilt mycket av de sämre tiderna. Ja, det ska vara att jag fått färre uppdrag på min firma då. Men tiderna till trots, kan vi leva hyfsat normalt. Vi har till och med kunnat kosta på oss vissa dyrare inköp trots att tiderna är som de är. Ett roligt köp, är att vi nu köpt en ny soffa som levereras om några veckor. I nuläget väntar vi på att den ska tillverkas och därefter levereras hem till oss.
Ett annat inköp vi gjort på sistone är visserligen någon form av besparing, det ska erkännas. Vi dricker omåttliga mängder kolsyrat vatten i det här hushållet och själv har jag nästan helt slutat att dricka vanligt kranvatten. De senaste åren har vi lagt stora mängder pengar på Ramlösa, vilket egentligen inte är hållbart i längden. Den Sodastream vi haft har vi inte varit riktigt nöjda med, så det har liksom inte riktigt varit ett alternativ att använda den heller. Men nu har vi kostat på oss en rejälare kolsyremaskin, som till ordinarie pris kostar cirka 2000 kronor. Vi hittade den på rea och betalade ungefär halva priset, vilket känns mer överkomligt. Så nu har vi mer eller mindre helt övergått till hemkolsyrat vatten, vilket i längden blir mycket mer ekonomiskt. Och det är verkligen skillnad på olika kolsyremaskiner! Den vi haft tidigare har varit en billig variant, som ger en konstig bismak i vattnet. Dessutom har det varit dåliga flaskor, som inte hållit kolsyran kvar i vattnet särskilt länge. Den nuvarande ger ingen bismak och det är bra flaskor, som behåller kolsyran väldigt länge i vattnet.

Nu har jag i alla fall svalt min stolthet och valt att söka till fortsättningskursen i ryska vid Högskolan i Dalarna i höst. Jag rök ju ihop lite med skolan i höstas efter att vi haft lite olika syn på hur mycket jag som student ska “anstränga” mig när jag ligger efter med inlämningsuppgifter. Nu tar jag igen dessa uppgifter under våren och ska till hösten läsa fortsättningskursen. Jag har även sökt en kurs i Rysslands kultur- och idéhistoria, en kurs som min lärare tipsade mig att söka. Den sistnämnda är en kurs på 10 poäng, som kommer gå på halvfart under hösten.
Jag har tänkt lite fram och tillbaka och kommit fram till att jag trots allt väldigt gärna vill läsa ryska och en gång för alla lära mig språket skapligt. Så jag väljer att bortse från den trots allt ganska lilla dispyten med skolan och söker till fortsättningskursen. Och jag måste glatt erkänna att jag verkligen ser fram emot att börja plugga igen. Jag kommer precis som under det gångna läsåret att fortsätta med upplägget att jobba heltid och plugga på halvtid, vilket varit ett väl fungerande upplägg. Jag har tagit de terminer studiestöd jag kan ta, så jag kan inte ta mer studielån. Så på ett eller annat sätt måste jag jobba parallellt med mina studier, så enkelt är det bara. En inkomst måste man ju helt enkelt ha, så är det bara.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d