Så är första veckan av vårterminen avverkad. Nya kurser har sparkats igång och det har varit en bra första vecka. En av kurserna kommer hållas på distans via Zoom, så det kommer trots allt bli lite distansundervisning. Men merparten av undervisningen kommer vara på plats, vilket känns jätteskönt. Det är lätt att kruppjuck av att bara gå hemma hela dagarna. Det ska tilläggas att vi bara har undervisning tre dagar i veckan och sedan hemstudier torsdag/fredag varje vecka. Så man sitter ändå hemma nästan halva tiden i vilket fall som helst. Att då ha distansundervisning resten av tiden skulle bli ganska tråkigt i det långa loppet.
Så denna vecka har jag varit hemma tre dagar och på plats på skolan två. Hittills känns det ändå helt okej, det är sådan skillnad när man gör något man brinner för (som nu) mot när man sitter hemma med det vanliga jobbet. Dessutom är jag friare som student, de dagar jag har hemstudier lägger jag själv upp tiderna och behöver till exempel inte stiga upp i ottan för att börja plugga. Bestämmer jag mig sedan för att “offra” helgen till att plugga, kan jag vara ledig mitt i veckan. Så det är verkligen något helt annat jämfört med just jobba hemifrån.
Jag gillar verkligen tillvaron som student och ser inte fram emot att terminen och utbildningen är slut om bara några månader. Det kommer bli tufft att återgå till vardagen igen efter detta. Det är minst sagt en utopiartad dröm att faktiskt kunna leva på sitt skrivande. Då skulle varje dag kunna se ut som mina torsdagar och fredagar, som ägnas åt att skriva för skolans och utbildningens räkning. Visserligen ställer jag klockan, men är sällan uppe före klockan åtta när jag pluggar hemma. Sedan skriver jag under några timmar, tar täta pauser för mat, kaffe och vatten och sitter sällan längre än till 3-4-tiden. Just en sådan tillvaro jag skulle kunna tänka mig att ha varje dag. 😊

Min arbetsplats under den gångna veckan. Foto: Tobias Lindqvist

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: