Det är verkligen inte mycket som är sig likt år 2020. Jag leker ibland med tanken hur man skulle reagera om man legat i koma en längre tid och sedan vaknar upp hösten 2020. Man skulle ju inte tro det var sant med alla restriktioner och nedstängningar. Det känns nästan som någon läskig dystopi vi just nu går igenom.
Nu återstår att se hur julen blir i år, allt är ju så avhängigt på vilka restriktioner som kommer att gälla. En sak är väl säker, och det är att det knappast kommer att bli som vanligt.
Huvudsaken känns trots allt som att så få som möjligt ska behöva spendera julhelgen ensam. I vår familj brukar vi vara tämligen många som samlas på julafton, men det kommer knappast vara görligt i år. Så vi försöker hitta en lösning där åtminstone ingen är ensam – och det kommer vi garanterat att lyckas med.
Jag och min sambo brukar varje år gå på Skansens julmarknad, men inte heller det kommer bli av i år. Igår nåddes vi nämligen av nyheten att Skansen kommer stänga från och med nästa vecka och sedan hålla stängt en tid framöver. Givetvis med följden att det inte blir någon julmarknad. Känns lite trist, det brukar vara väldigt stämningsfullt att åka dit under advent. Men man får ju bita i det sura äpplet och laga efter läge helt enkelt. Det blir ju trots allt jul även utan Skansens julmarknad.
Vi har i alla fall bokat bord för julbord i början av december – och restaurangen vi bokat in oss på har än så länge tänkt hålla öppet som vanligt verkar det som. Jag hoppas det hittar en bra lösning så att det funkar att äta julbord även under rådande pandemi. Lite julstämning vill man ju gärna ha, och dit räknar åtminstone jag att äta julbord någon gång innan själva julhelgen.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: