Jag är mitt uppe i en tillvaro som jag gärna skulle ägna mig åt på heltid året om. Det har varit en del tricksande med mitt ordinarie schema på jobbet och jag vill sända en stor eloge till mina kolleger för att man ställt upp och faktiskt gjort det hela möjligt. Jag har under ett par veckor på heltid ägnat mig åt att filma och vid sidan av jobbat mina pass på jobbet. Det har varit och är intensivt, men fruktansvärt roligt. Hade det ekonomiskt varit möjligt, hade jag gärna levt på filmandet på heltid – men det finns helt enkelt inte de pengarna i att vara statist tyvärr. Att så stora och många uppdrag som jag haft sista tiden är ganska ovanligt, oftast har jag en eller två dagars filmning per vecka och kanske inkomster på några tusenlappar per månad. Som det är just nu, har jag dragit in ungefär 20 000 på filmningen vilket är ovanligt mycket.
Men det är roligt att ha variationen i vardagen, att inte bara ha ett jobb utan två. Och jag har ju sådana arbetstider att det faktiskt går att kombinera mitt ordinarie arbete med att ägna mig åt min lilla firma och filmningen vid sidan av. Det är en enorm fördel att faktiskt kunna ha det så och också därför jag sökt mig till en arbetsplats med någon form av skiftgång. I och med att jag oftast är ledig några vardagar varje vecka, är det fullt görligt att ägna sig åt annat.

Och det är ytterligare ett par veckor som jag kommer ägna mig åt det filmprojekt som jag för tillfället är återkommande statist i. Det är alltid roligt när man haft en framträdande roll i något projekt och det slutligen finns en färdig produkt som visas på TV eller någon streamingtjänst. Och i det här projektet kommer jag synas en hel del när det slutligen visas om några månader.
Det är ett härligt gäng jag blivit en del av under inspelningen, man rör sig som i en bubbla av människor under en inspelning som tar så här mycket tid i anspråk. Man kommer varandra väldigt nära, oavsett vilken roll man har i produktionen. Det blir en trevlig och vänskaplig jargong sinsemellan när man sammansvetsas under flera veckor tillsammans på heltid.

Sen är det mycket väntan mellan tagningarna, som det alltid är på filminspelningar. Jag har börjat lära mig att få tiden att gå under all väntan, det är något som kommer med ju mer rutinerad man blir som statist. Jag brukar ha med mig datorn och fixa med mitt företag och bloggen när jag har lugna dagar på inspelningen. Och det brukar bli ganska mycket gjort, vilket är väldigt skönt. Jag märker direkt på besökssiffrorna på bloggen när jag inte varit aktiv på några dagar. De sjunker väldigt fort när jag är inaktiv, även när jag fördaterar inlägg till de dagar jag vet att jag inte kommer ha tid att blogga. Men jag lägger mycket tid på att länka min inlägg i olika forum och det gör förstås att vissa läsare faller bort när jag inte har tid att länka min inlägg.
Jag kör stenhårt på att länka mina inlägg i sociala medier och andra ställen för att nå ut till så många som möjligt. Som mest kan jag nå ut till bortåt 200.000 potentiella läsare genom mina länkningar i olika forum. Så det kanske inte är så konstigt att besökssiffrorna går ner när jag inte är aktiv.

Men det är kanske mycket för det flexibla i tillvaron som gör att jag lockas av att vara statist på heltid om det skulle gå. Jag har tid att ägna mig åt bloggen och mitt företag samtidigt som jag filmar och kan därmed slå två flugor i en smäll.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: