Sista tiden har jag haft lite roligt åt mig själv och får erkänna att jag gjort något av en liten pudel. När corona-pandemin drog igång för några månader sedan, gjorde min arbetsgivare som många andra; man rekommenderade alla som hade möjlighet att jobba hemma i det mån det var möjligt. Många valde att göra det, men jag och några till har envetet valt att åka till kontoret varje dag. Jag själv med motiveringen att jag tycker det är lättare att jobba disciplinerat på jobbet och att jag inte får lika mycket gjort hemifrån.

Men så insåg jag för cirka tre veckor sedan att jag behövde jobba hemifrån några dagar för att vardagen praktiskt skulle fungera bättre på det viset. Och jag insåg plötsligt hur skönt det var att jobba hemifrån – och att det faktiskt funkar att vara hyfsat disciplinerad även då. Faktum kvarstår att jag får mer gjort när jag är på jobbet, men det är tusen gånger skönare att jobba hemifrån. Jag kan sova lite längre på morgnarna och har tagit en promenad i hemtrakterna på lunchen – och sett delar av Bagarmossen som jag tidigare inte sett. Flera av dagarna har jag valt att gynna de lokala restaurangerna genom att äta lunch i solen på någon uteservering (som ju varje restaurang med självaktning har i dessa varma corona-tider). Och ett sant sommartecken är att jag kan ha radion igång medan jag jobbar och har hittills lyssnat på Sommar i P1 på eftermiddagarna. Något som inte gått om jag varit på jobbets kontorslandskap. Så nu blir det nog att jobba hemifrån tills direktiven säger något annat.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: