För 20 år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle säga detta. Men jag börjar faktiskt längta efter att få börja träna igen! Senaste tiden har jag haft väldigt ont i en fot och i kombination med att ha haft väldigt mycket annat att göra har jag helt enkelt låtit bli att träna. 
Det är inte så bra att kombinera med jul- och nyårsfirande med tillhörande ledighet. Som tur är, fungerar inte badrumsvågen här hemma då det är dags att byta batteri. Men det börjar kännas att midjemåttet sväller alltmer efter alltför mycket fet mat och total frånvaro av fysisk aktivitet.

Jag börjar ju komma upp i den ålder då det faktiskt blir alltmer viktigt att hålla igång kroppen för att inte förfallet ska bli alltför påtagligt. Det ömmar här och där och blotta tanken på godis eller fikabröd är tillräcklig för att man ska gå upp i vikt.
Så det är väl egentligen inte så mycket för att jag tycker att det är kul som jag vill komma igång med träningen igen. Jag tycker egentligen att det är rätt tråkigt och mest ett ont måste att träna. Men när man upptäcker de negativa effekterna av att inte hålla igång fysiskt, blir det mer lockande att bege sig till gymmet.

Numera behöver det ju inte alltid kosta skjortan att ha ett gymkort heller. De flesta arbetsgivare tycks ha insett fördelen i att ge friskvårdsbidrag till sina anställda, vilket ju är hur bra som helst! När jag kom ut i yrkeslivet i mitten på 90-talet, hörde man ytterst sällan om arbetsgivare som gav ekonomiskt bidrag för att de anställda skulle ta hand om sin hälsa. Numera är det istället mer regel än undantag – och man tycks ha insett att lönar sig att betala för personalens träning istället för att stå för långa sjukskrivningar i framtiden.
Min arbetsgivare har ett ganska frikostigt system, vilket är tur eftersom jag måste förnya mitt gymkort om någon vecka. Visserligen får jag ligga ute med pengarna, men de kommer oftast på nästa lön efter att jag lämnat in kvittot.

Jag brukar oftast inte ge nyårslöften, eftersom jag aldrig klarar av att hålla dem. Men detta årsskifte kommer det bli ett inofficiellt nyårslöfte om att ligga i lite extra med träningen. Jag vet att jag har en stundande inbjudan till ett bröllop i augusti 2019 – och då vill jag komma i min kostym. 😁

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d