Det kanske finns någon därute som skulle kunna hjälpa mig att reda ut vissa saker. För det finns en grej när vi kommer till prissättningen inom databranschen som jag helt enkelt inte förstår.
Jag behöver snart köpa ny toner till laserskrivaren jag har hemma. Alla fyra patronerna i skrivaren är på upphällningen och behöver därmed bytas ut inom en snar framtid. Jag har jämfört priserna på lite olika sidor och priserna kan skilja på några hundralappar beroende på vilken butiker jag väljer.
Men runt 5000 kronor får jag tydligen räkna med att punga ut med för fyra patroner – och det är här vi kommer till det lite komiska/konstiga i sammanhanget. En ny skrivare av den modell jag har kostar strax över 4000 kronor – och då får jag med ny toner. Vem fasen är det som tänkt till här?!? Finns det någon därute som kan förklara logiken i den här prissättningen?
I dagens läge, då miljön ju är på tapeten mer än någonsin tidigare, borde alla former av svinn motarbetas. Det är ingen fel på skrivaren jag har, den kommer garanterat fungera några år till utan problem. Så varför byta ut den? Men kan jag spara en tusenlapp, då är det trots allt väldigt frestande. Framförallt när man – som jag för tillfället – är en fattig student. Men det känns så extremt onödigt att byta ut skrivaren, det är väl bara det…

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: