Så har beslutet kommit från Skatteverket kommit och mitt namnbyte har gått igenom! Det är ju visserligen inga konstigheter att byta ut ett K mot ett Q, utan beslutet är en formalitet.
Men nu har jag svart på vitt att jag heter Lindqvist och inte Lindkvist. 😁 Det som återstår är att byta ut alla ID-handlingar, betalkort och så vidare. Liksom att byta stavning överallt där mitt namn är registrerat.  Det viktigaste är ju betal- och ID-kort, allt annat får man ta allteftersom. Det är ju trots allt ingen katastrof att det står fel på post och så, breven brukar komma fram ändå…

Själv hävdar jag att det vid något tillfälle blivit fel i folkbokföringen. Jag själv har alltid stavat mitt namn med Q, något som även mina föräldrar hävdar att även de gjort. Först när jag i tonåren ansökte om mitt första pass, uppdagas väl egentligen att mitt efternamn stavades med K i folkbokföringen.
Fram till för inte så länge sen har det kostat pengar att byta stavning på sitt namn och jag har inte tyckt att det varit värt närmare 2 000 kronor för att ändra en bokstav. Men nu när det inte kostar något, finns det ju ingen anledning att låta felstavningen vara kvar. 😊

Beslutet från skatteförvaltningen. Foto: Tobias Lindqvist

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: