Det slår liksom aldrig fel. Samma sak händer varenda jäkla år – åtminstone för min del. Att december månad bara försvinner och man går hux flux från första advent till julafton utan att veta ordet av. Man säger ju att februari är årets kortaste månad, men jag är rätt skeptisk till det. För ibland känns det som att december är mycket kortare!
Eller är det för att man som barn tyckte att december bara var en oändligt lång och plågsam väntan på jultomten, som man nu som vuxen inser att december faktiskt inte är särskilt mycket längre än andra månader? Nånting verkar i alla fall hända i december, som får klockan att gå mycket fortare än under andra månader. Och man har inte hunnit med hälften av vad man tänkt hinna med. Ungefär som den svenska sommaren. 

I år har jag själv hållit aningen mer på traditionerna i alla fall och tror ändå att jag hunnit med lite mer än många andra år. Julbord har det blivit förstås, i år var det Hasselbacken som gällde. Och för första gången på flera år, har jag skickat en lunta julkort! Totalt blev det ungefär 70 julkort om jag räknar in dem som jag skickade å min privata firmas räkning. Just julkort känns så tråkigt att det är en av de traditioner som börjar försvinna. Jag erkänner villigt att jag varit en av dem som slarvat groteskt mycket senaste åren. Men just därför kändes det just i år som extra rätt att faktiskt skicka en rejäl uppsättning kort. Något som jag förstås hoppas att jag kommer ha ork och tid att göra även kommande år. I år har det inte bara blivit till de allra närmaste, utan även till personer i det yttersta skiktet av bekantskapskretsen.

Och ja, jag är ett stort fan av julen! Jag är som barn på nytt på julafton, lite som Gustav Svensson i ”Svensson, Svensson” för er som minns den svenska komediserien från 90-talet. Där pappan i familjen Svensson i radhusområdet i Vivalla utanför Örebro ville att julafton skulle vara som den alltid varit, bara för att ”det ska vara så”. Och ungefär lika obstinat är jag, möjligen bara aningen mer ödmjuk i min framtoning än Gustav. 

Nu har jag i alla fall gått på julledigt. I år är julen som skapad för oss kontorsnissar, som har fördelen att vara lediga alla årets klämdagar. Just detta år har jag tagit ut två semesterdagar – och är ledig sammanlagt två veckor. Hur gôtt som helst! Jag ska formligen njuta och förkovra mig i glögg, skinksmörgåsar och sill. För att sedan komma tillbaka till jobbet aningen trindare än när jag lämnade jobbet i eftermiddags.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: