Som skiftarbetare var man ganska bortskämd med lite längre ledigheter här och där. När man nu har kontorstider är det inte fullt lika ofta det händer, på gott och ont. Just biten med regelbundna långledigheter kan jag sakna när jag numera jobbar kontorstider. Det är ju vid långhelger som långledigheterna kommer, om man har tur att de hamnar på vardagarna vill säga. Har man lite extra tur blir det en och annan klämdag också – iallafall om man, som jag, går på ett avtal då man har klämdagar lediga också. Så årets Kristi Himmelsfärd blir liksom extra lång, åtminstone ur ledighetsperspektiv sett.

Årets Kristi Himmelsfärd blir väl aningen annorlunda med tanke på omständigheterna visserligen. Ska man följa rekommendationerna, ska man ju inte åka några längre sträckor i dagsläget – så det blir till att hålla sig hemma. Men fyra dagars ledigt med tillhörande sovmorgon, är man ju inte direkt bortskämd med numera. Jag hade inte haft mycket emot en vända till sommarstugan under denna helg, men får finna mig i att vara hemma istället – eftersom stugan ligger tre timmars bilresa bort. Dock brukar det inte vara några problem att få tiden att gå under ledigheterna, även utan sommarstugebesök.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: