Häromdagen kom det preliminära antagningsbeskedet för skrivarlinjen som jag sökt in till inför höstterminen. En viss besvikelse är det att jag än så länge ligger på reservplats för både distansutbildningen och den som inte är på distans. Jag kan hålla koll på vilken plats jag ligger på via en länk som kom tillsammans med antagningsbeskedet – och jag har under de dagar som gått har jag klättrat några pinnhål trots allt. Nu ligger jag på plats 12 för distansutbildningen och plats fem för den som inte är på distans.
Hur söktrycket är och hur stor chans jag har att faktiskt komma in vet jag inte i nuläget, men jag har ändå viss förhoppning om att ändå komma in trots reservplatsplaceringen.

Lite på skoj har jag ändå tittat på lite andra alternativ på utbildning under de gångna dagarna. För de flesta utbildningarna har ansökningstiden gått för höstterminen, så det har inte blivit så många nya ansökningar. Men det är inte utan att tanken slagit mig hur väl förspänt vi har det i Sverige när det kommer till utbildningsmöjligheter. Jag kan bara tala för mig själv, men när man tittar igenom utbudet av utbildningar är det lätt att tänka att man skulle kunna tillbringa decennier i skolbänken eftersom det finns så många intressanta utbildningar. Att man sedan de flesta utbildningar är gratis och man som student har möjlighet till förmånliga studielån gör det hela ännu bättre. Vilket ju möjligheter som att jag söker en utbildning bara för att det är kul och intressant. Sen ska jag väl inte hymla med att det vore kul om det så småningom kunna leva på att skriva, men det är knappast realistiskt tyvärr.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d