Vi bestämde tidigt att ta en lugn helg, så här dagarna innan lön. Det är ungefär vad vi har råd med när pengarna börjar tryta så här med dagar kvar tills pengarna kommer. Men det gör heller ingenting att ta det lugnt och inte göra så mycket, det går trots allt att få tiden att gå ändå. Vi har handlat hem lite god mat, godis och annat och hitintills tillbringat en hel del tid framför TV:n. Vädret är ju inte det bästa heller denna helg, man har utlovat regn och några få plusgrader, något som vädergudarna valt att följa också. Det är inte mycket solen varit framme, så man har inte direkt längtat ut för att göra något. Sådana här helger tackar man sin lyckliga stjärna för olika streamingtjänster och ett stort utbud av TV-kanaler. Det har liksom blivit vår bästa vän sådana här regniga och kyliga dagar – inte minst när man har dåligt med pengar och inte riktigt har råd att göra något speciellt.
Jag har varit gräsänkling några timmar på dagen idag och det stod hockey på agendan när Sverige mötte USA i VM. Det var en otroligt jämn match som gick till förlängning, så jag satt som på nålar hela matchen. Men det bar sig inte bättre än att USA avgjorde med bara några sekunder kvar av förlängningen. Lite ledsamt, eftersom Sverige hittills varit obesegrat i sin grupp. Men, men det är inte mycket annat att göra än att gå vidare. Imorgon möter vi Norge och den matchen tror jag att vi vinner trots allt.

Jag brukar förbruka ungefär ett par headsets per år och nu är det dags igen. På väg till gymmet igår fick jag inte igång headsetet jag haft sedan något år tillbaka. Jag tänkte först att det kanske trots allt bara laddat ur, gick hem och lade det på laddning och tog med mig ett annat headset (som tur är har jag haft två, ett med sladd och ett trådlöst). Under träningens gång lade mitt sladd av och vägrade att samarbeta. Jag slängde det på vägen ut och tänkte inte mer på det – jag hade ju trots allt mitt trådlösa på laddning hemma. Men trots flera timmar på laddning (normalt är det snabbladdat), ville inte det trådlösa headsetet samarbeta. Så nu står jag utan hörlurar efter att ha haft två par.
Mina hörlurar brukar vara ganska välanvända, jag har dem igång varje gång jag tränar och i princip jämt när jag åker tunnelbana. Så det blir många timmar av musikspelande genom lurarna, säkerligen som för många andra. Grejen är att jag just nu inte alls har råd med nya hörlurar, så det får bli någon billig modell tillsvidare. Jag vill ha trådlösa hörlurar och de ska helst även tåla fukt eftersom jag så ofta använder dem när jag tränar. Så då tickar gärna priset iväg litegrann tyvärr.
Självklart kan man köpa hörlurar för några få hundralappar, men man får då knappast särskilt mycket kvalitet. Med tanke på hur mycket jag använder hörlurarna, har jag en känsla av att jag skulle förbruka långt mer än ett par per år om jag var dumsnål och köpte billigare hörlurar. Så nånstans vill jag köpa lite dyrare par och veta att jag får lite kvalitet på köpet – förhoppningsvis i alla fall.
Nu är jag i alla fall i läget att jag verkligen behöver nya hörlurar, så det är bara att bita i det sura äpplet och köpa ett nytt par. Råd eller ej.

Relaterade artiklar

Aftonbladet 1 2
Dagens Nyheter 1

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: