För en tid sedan kom en reklamfilm, där jag syntes lite extra – eller rättare sagt hade huvudrollen och var helt ensam skådespelare i filmen. Det är alltid lika roligt när man får roller, där man syns lite extra och man får mycket utrymme i rutan.
Ytterligare en reklamfilm har visats på sistone, där jag också syns mycket (ni kan se den här nedan). Jag minns inspelningen väldigt väl, den var en svinkall dag i höstas. Jag blev påbyltad tunna cykelkläder och ett par cykelskor som var glashala att gå i. Det gick inte bättre än att jag halkade omkull ett par gånger i de hala skorna. Omklädningsrummet hade vi i en kyrka, där en grinig kyrkoherde knappt ville låna ut toaletten till oss. Men själva inspelningen i sig var ändå rolig, det var ett roligt gäng och vi fick relativt snabbt ihop det material som behövdes för filmen.

Nu har filmen visats ett tag och slutkunden – Nordea – har uppenbarligen varit väldigt nöjda med filmen. Så nöjda, att man vill förlänga visningsrättigheterna. Vilket gjorde att jag idag fick ett sådant så där roligt mejl som man någon enstaka gång då och då får som statist. Enligt mejlet kan jag fakturera för 5.000 kronor till plus moms för att filmen ska kunna visas ytterligare ett år. Utan att det krävs någon ytterligare insats från mig har jag alltså tjänat 5.000 kronor, vilket givetvis inte gör någonting alls.
Så nu är det bara att fortsatt hålla utkik efter mig under reklampauserna! Sitter jag inte i badbyxor i en bastu, stoltserar jag i cykelkläder på bästa sändningstid. 😁

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: