Jag undrar om man känner sig nöjda på Däckhuset här i Kalmar idag?! Det borde man göra, för man har faktiskt lyckats med något som ytterst får lyckats med de senaste 31 åren – nämligen att göra Tobias riktigt, rejält förbannad!
Nu har jag hävdat min rätt efter mitt senaste besök hos Däckhuset och det blev en uppgörelse utan dess like. På lunchen ringde jag och talade om att jag tänkte komma förbi och hämta den nya backspegel som de missat att montera under servicen de gjorde. Sedan läste jag upp mejlet jag fått från konsumentvägledaren och talade om att jag skulle ha 400 kronor tillbaka för servicen – för detta var något jag inte godtog.
Direkt vände man taggarna utåt, jag fick inte ens prata till punkt. För någon prisuppgift hade man minsann inte lämnat. I gengäld avbröt jag och talade om att jag ville tala till punkt innan jag hade några som helst planer på att lyssna. Det man sa när jag lämnade in mopeden gick nämligen inte att misstolka! Det var en prisuppgift och inget annat – och då ska man också kontakta mig ifall det blir dyrare än man uppgivit. På Däckhuset skriker man nu åt mig så till den milda grad att det torde hörts över större delen av Kalmar. Jag fick veta att det nog inte var någon större vits att jag hade någon moped om det var så här jag resonerade – och att jag kunde komma tillbaka endast en enda gång till till Däkhuset! Det för att hämta de pengar jag betalat för mycket, sedan var jag inte välkommen tillbaka dit.
Mitt svar blev förstås att det finns garanterat andra verkstäder där man sköter sitt jobb avsevärt bättre än så här. Fast nej, det var nästa falskt påstående fick jag då höra – för så här funkade det på alla verkstäder… *mutter* Jag kan ju bara tillägga att om alla verkstäder bryter mot konsumentlagen konstant, så skulle jag bli orolig för släktet mekaniker! Visserligen vet jag att det fuskas en hel del inom den branschen, men jag vägrar att tro att alla gör det!
När jag nu ändå var uppeldad så det räckte och blev över begav jag mig direkt till Däckhuset redan på lunchen för att begära tillbaka mina pengar.
Jag hann inte mycket mer än innanför dörren innan diskussionen var igång igen. Jag fick omtalat för mig att jag som lekman minsann inte skulle lära en fackman hur han skulle sköta sitt jobb. Han hade minsann varit inom branschen i många år och skulle jag dra detta vidare skulle han sopa golvet med mig. Något fick jag honom dock att vackla när jag frågade vad han visste om min bakgrund och vad jag tidigare sysslat med. Han tvekade flera sekunder kan jag säga.
Efter en lång diskussion där jag bland annat fick omtalat för mig att jag inte ens var lämplig ute i trafiken – och att jag gjort klart att det hela var överstökat för min del bara jag fick igen mina pengar åkte jag därifrån i ganska stort vredesmod.

Men en sak är säker! Ingen har lyckats reta upp mig lika mycket som Däckhuset idag gjorde sedan mitt ex lyckades med ungefär samma sak när vi separerade för drygt nio år sedan. Det må vara så att man inte vill behålla mig som kund på Däckhuset, men jag har redan sedan jag återfick mopeden efter servicen bestämt mig att inte gå tillbaka dit. Dagens händelse gör mig bara ännu starkare i mitt beslut. Så man har nu förlorat minst en kund – och min rekommendation till alla som läser detta är att välja en annan verkstad! Som jag ser det är man på Däckhuset totalt inkompetenta att sköta en verkstad – och ännu mindre att följa de regler som faktiskt gäller.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: