Alltså, det är sååå lyxigt att kunna jobba hemifrån! När jag började mitt nya jobb i maj i är, var intentionen att inte jobba hemifrån alls. Jag tänkte tillbaka på min studietid, på hur odisciplinerad jag ofta var när jag försökte sitta hemma och plugga. Det gick liksom inte, jag tog mycket hellre hand om disk, städning och annat tråkigt vardagspyssel bara jag kom ifrån pluggandet.
Men efter att ha lärt mig att hålla disciplinen uppe även om jag sitter vid skrivbordet hemma, har det nästan blivit så att jag föredrar att jobba hemma snarare än att åka in till jobbet. Det känns som att jag får så otroligt mycket mer gjort på nåt vis. Nu kan jag plötsligt ”multitaska” och samtidigt få undan tvätt, jag kan ta en lite längre lunch och springa några ärenden på stan för att sedan sitta och jobba lite längre på eftermiddagen istället – och samtidigt slippa uträtta mina ärenden under eftermiddagsrusningen.
Möten tar jag via Skype, jag kommunicerar med kollegerna via mejl eller telefon. Nästan lika smidigt som att vara på plats på kontoret. Och jag kan på många sätt tycka att det minskar stressen en aning att jobba hemma lite då och då. För då kan jag passa på att tvätta och plocka lite hemma stamtidigt – saker som jag annars får göra när jag kommer hem på kvällen.

Min farhåga om att vara odisciplinerad hemma slog aldrig in. Det blev nästan tvärtom istället och jag kan tycka att det blir aningen mer gjort istället.
Sen blir det en annan frihetskänsla på nåt vis att kunna styra lite mer över var och när man jobbar. Något som jag faktiskt tror ökar trivseln ganska markant på en arbetsplats.
För mig har det varit en ganska påfrestande omställning att gå från att ha jobbat skift i många år till att plötsligt jobba kontorstider. Inte bara för att jag plötsligt ska upp tidigt varje morgon, utan även för att jag gick från 34 timmars arbetsvecka till 40 timmar. Med andra ord nästan en hel arbetsdag till per vecka.
Men ju mer självgående jag blivit och därmed kunnat styra lite över mina arbetstider, ju lättare har det börjat kännas. Och nu har det faktiskt börjat kännas rätt okej att jobba kontorstider, även om jag inte vant mig riktigt än – det måste jag ändå erkänna.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: