Schemat har verkligen varit totalt fullspäckat sista veckorna och det har inte riktigt funnits tid och energi till särskilt många blogginlägg. Men nu blir det några rader. 
I skrivande stund sitter jag på en militärförläggning i de värmländska urskogarna bland mygg och andra vilda djur, i full färd med att ge utbildningen till hemvärnssoldat en andra chans. Sist jag försökte var i månadsskiftet november/december 2016 och jag hamnade då i Umeå. Det vill säga helt andra omständigheter än den gassande solen denna julivecka. Jag har tyvärr inte så mycket flax med tidpunkterna, utan har lyckats pricka in ytterligheterna när jag ska göra militärutbildning.
De senaste dagarna har jag svettats litervis per dygn i den stekande solen, marscherat åtskilliga kilometer och upptäckt muskler i kroppen jag inte visste existerade. Trots solskyddsfaktor 50 har nacken bränts i solen, fötterna värker och hela kroppen ömmar. Som många andra har jag slarvat alldeles för mycket med vätskeintaget under de varmaste delarna av dagen och det har straffat sig minst sagt. Men hittills orkar jag.
Utbildningen i Umeå tvingades jag bryta på grund av trilskande rygg, som helt enkelt inte pallade med marscherande och släpande på stridspackning på 25 kilo i 15 minusgrader. Värme kan visserligen vara minst lika tufft – och farligt om man inte är försiktig – men känns ändå lite mer lätthanterlig. Åtminstone slipper man problemet att vattnet i vattenflaskan fryser när man är ute på skjutbanan… 😁

Och det är ett aningen annat upplägg på utbildningen här, vilket gör det hela aningen lättare. Vi har egna rum och supertrevliga instruktörer som verkligen ser till att vi får alla förutsättningar att klara utbildningen. Det funkade visserligen hyfsat även i Umeå, men kändes aningen halvhjärtat på något vis. Och bara några fler ljusa timmar per dygn liksom lite värme höjer ju välbefinnandet markant.
Nu har jag tillryggalagt halva utbildningen och känner mig långt starkare än jag gjorde vid halvlek i Umeå. Jag har verkligen legat i hårdträning sedan dess och det vore väl sjutton om det inte givit resultat. Både konditionen och kroppen känns som något helt annat sedan dess.

Höger hand efter första dagen på skjutbanan. Foto: Tobias Lindqvist
Solbrännan efter andra dagen på skjutbanan – trots solskyddsfaktor 50. Foto: Tobias Lindqvist
Nyputsad kontra oputsad känga efter en dags marscherande. Foto: Tobias Lindqvist

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: