Jag börjar fundera på om Stockholmshem tycker att vi är ganska jobbiga och påfrestande hyresgäster. Sedan flytten för en vecka sedan har jag varit i kontakt med deras kundtjänst ett oräkneligt antal gånger och felanmält olika saker i den nya lägenheten, men också bokat in tekniker för hjälp med en lång rad andra saker. Det har varit hjälp med att koppla i/ur olika köksmaskiner som disk- och tvättmaskin, men även felanmälningar på diverse detaljer i nya lägenheten. Det största problemet just nu är att det är mer eller mindre stopp i avloppet i köket, vilket ställer till det en hel del vid matlagning och diskning.
Under de kommande dagarna har jag flera bokningar, där det kommer personal från Stockholmshem och ska fixa olika saker. Det är rörmokare som ska ordna stoppet i avloppet, tekniker som ska fixa bredband och lås till ett par dörrar under diskbänken. Och det är bara början, vi har valt en lång rad tillval som också ska ordnas innan vi känner att vi har alla detaljer på plats.
Det skulle vara intressant att höra diskussionerna i Stockholmshems fikarum när det kommer till vad de faktiskt tycker om olika hyresgäster. Jag undrar vilka diskussioner jag själv orsakat på fikarasterna hos vår hyresvärd, hur besvärlig de faktiskt tycker att jag är när det kommer till alla mejl jag skickat. Vissa gånger har jag varit ganska irriterad, inte minst när det kommit till att jaga efter golvfirman som ska lägga nya golv i lägenheten. Det är nu en månad sedan jag gjorde själva beställningen och jag har fortfarande inte hört något från firman som ska utföra arbetet. Jag har ringt och mejlat, men de svarar varken i telefon eller på mejl. Nu har jag efter mycket om och men fått ett löfte från Stockholmshem att golvfirman ska höra av sig till veckan för att sedan komma hit och mäta inför att lägga parketten. Men det är efter att jag skickat ett ganska upprört mejl och påtalat att jag inte kunnat komma i kontakt med golvfirman.

Motgångar stöter man nog alltid på i samband med en flytt. Bland annat saknar vi nyckel till en skänk som jag tycker väldigt mycket om. På något vis har nyckeln försvunnit i flytten och dörrarna till skänken är låsta, så vi står med en massa kartonger som vi i nuläget inte kan packa upp. Jag har mejlat flyttfirman och frågat om de möjligen fått med sig nycklarna av misstag, men de kommer knappast svara innan måndag. Hittar vi inte nyckeln, vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Jag tycker oerhört mycket om skänken ifråga och vill helst inte behöva göra mig av med den om jag inte absolut måste. Sen har vi utgifter så att vi klarar oss i samband med flytten, så att börja köpa nya möbler står inte särskilt högt upp på prioriteringslistan.
Vi hoppas i alla fall på att kunna lösa det hela utan att behöva slänga och köpa nytt. Det är bara lite frustrerande när sådant här händer, man vill liksom kunna fortsätta att packa upp grejer och inreda sitt nya hem.

Nu har vi i alla fall kommit så långt i processen att vi inte kan göra så hemskt mycket mer innan skänken är åtgärdad och de nya golven lagda. Det känns trots allt ganska skönt att så pass mycket är gjort och man kan känna att man inte har så hemskt mycket hängande över sig. När golven väl är lagda, kan man börja med “finliret” som att få upp böcker i bokhyllorna, sortera upp CD-skivor i därför avsedda hyllor och så vidare. Jag hoppas nu verkligen att golvfirman hör av sig till veckan så att man får arbetet gjort. Jag tänker på hur lätt det hade varit åtgärdat medan lägenheten stod tom i flera i veckor innan vi faktiskt flyttade in. Men nu är läget sådant att vi får bita i det sura äpplet och flytta runt möblerna mellan rummen så att golvet slutligen kan läggas.
Och det behövs verkligen nya golv i alla rum utom vardagsrummet, där det redan ligger parkett. Det är liksom inte ett alternativ att låta de gamla golven vara kvar, de är rent förskräckliga och behöver verkligen göras något åt.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: