Först två gånger per år, sedan var åttonde månad och nu slutligen en gång per år. Så tätt har återbesöken till sjukvården kommit för att säkerställa att några tumörer inte får för sig att komma tillbaka.
Besöken brukar vara i form av magnetröntgenundersökningar av ryggraden och huvudet, sedan tar det 7-10 dagar innan jag får besked från läkaren hur röntgenbilderna ser ut.
Anspänningen är alltid densamma. Även om allt verkar väldigt positivt och läkarna inte tror att tumörerna kommer tillbaka, så finns det ju trots allt en anledning till att undersökningarna ska genomföras. Nämligen att finns en viss risk att bli sjuk igen. Annars hade återbesöken varit lönlöst slöseri med tid och skattemedel.
Men nu har jag slutligen fått svar på magnetröntgen jag gjorde för knappt två veckor sedan. Inte heller denna gång hittar man några förändringar på röntgenbilderna, vilket givetvis är jätteskönt. Jag kan numera räkna mig som tumörfri sedan sex år tillbaka, vilket gör att man kan vara allt lugnare inför de årliga återbesöken. Det känns som att för varje år som går, ju mindre är risken att en tumör dyker upp igen.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d