Senast jag köpte ny stereo var kring millennieskiftet, det vill säga drygt 20 år sedan. Då betalade jag 11 000 kronor för hela anläggningen, vilket skulle motsvara att köpa en stereo för knappt 15 000 i dagens penningvärde. Stereon är välanvänd, men har ändå funkat bra under alla år. Men på sistone har CD-spelaren börjat krångla och jag får snart inse att det är dags att köpa en ny. Kanske trots allt inte så konstigt när den trots allt har dryga 20 år på nacken, teknik håller ju inte hur länge som helst. Lite sporadiskt har jag börjat titta efter en ny CD-spelare för att få en uppfattning om vad det kostar numera.
Men det tycks vara helt omöjligt att få tag i en CDs-spelare. Jag hittar vanliga grammofoner och kassettdäck, men det tycks vara totalt tji att hitta en CD-spelare. Är jag helt ensam om att spela CD-skivor numera? Även om de flesta lyssnar på musik via till exempel Spotify (vilket även gäller mig), så känns det som att det borde finnas en viss marknad för CD-spelare fortfarande. Framförallt om det fortfarande lönar sig att sälja kassettbandspelare. För är det något som borde vara omodernt vid det här laget, så är det väl kassettband. Vinylskivor har fått ett uppsving på senare år och det något jag ändå kan förstå, men kassettband?!

Det ska väl också nämnas att jag har en samling på ungefär 400 CD-skivor, som jag inte har några större planer på att göra mig av med. Så jag har trots allt ett visst intresse i att ha en fungerande CD-spelare. Sen har jag vissa krav på en spelare, som kanske ställer till det litegrann. Framförallt vill jag ha en CD-växlare, alltså en CD-spelare där man kan lägga i flera CD-skivor samtidigt. Och där blir jag ganska begränsad, för de få CD-spelare jag ändå hittar tar oftast bara en CD-skiva i taget. Har man väl vant sig vid att kunna spela flera skivor samtidigt, tycker åtminstone jag att det är svårt att vänja om sig till något annat.

Jag vet inte om det är värt att lägga pengar på att lägga pengar på att reparera en 20 år gammal CD-spelare heller – om det ens är möjligt att göra. Men går det inte att hitta en spelare som lever upp till vad jag vill ha, så har jag kanske inte något annat alternativ än att faktiskt leta reda på någon som kan laga min gamla spelare. Än så länge funkar den någorlunda, men det märks att den så smått börjar spela på sista versen och att det kanske är dags att antingen laga den eller köpa en ny.
Många tycker säkert att jag är lite gammalmodig som fortfarande spelar musik på CD-spelare/skivor. Det kanske jag också är, men det är också svårt att lära gamla hundar att sitta. Har man – som jag – samlat på sig en gedigen samling skivor, är det inte bara att göra sig av med den och helt övergå till Spotify eller liknande “kanaler”. Jag lyssnar en hel del på Spotify, men det är framförallt när jag lyssnar på musik via telefonen. Och det gör jag framförallt när jag inte är hemma, som när jag åker tunnelbana till exempel. Hemma vill jag lyssna via stereon och då blir det oftast skivor, även om det händer att jag kopplar in datorn till stereon ibland.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: