Vissa gånger undrar man om det är någon som sitter och vakar över en och tar varje tillfälle att jävlas lite extra med en. De senaste dagarna har varit just ett sådant tillfälle. Jag har varit på kurs i Lund och det borde ju inte vara särskilt svårt att lyckas med något sådant. Förutom för mig.

Tåget till Lund var i tid, jag får den hyrbil jag bokat (på egen bekostnad kan tilläggas) och det är inga problem med hotellet, som var jättefint med bra service. 
Men så ska jag tisdag morgon ta mig till kursen och knappar inte adressen på GPS:en. Jag lotsas ut på den skånska landsbygden och kommer slutligen fram till slutmålet. Trodde jag. Det visade sig dock att jag kommit till helt fel ort i Skåne. Något som visade sig efter att jag lyckats få tag på kursansvarig på skolan jag skulle till – vilket i sig inte var helt enkelt. Som tur var, var jag ute i god tid så blev inte mer än en halvtimme försenad. Men en bilresa som skulle tagit cirka 30 minuter, tog istället två timmar. Till mitt försvar, har det senare visat sig att samma adress fanns på två ställen inte långt ifrån Lund. Och har man 50 % chans, är det klart att man tar fel adress!

Väl tillbaka i parkeringshuset på kvällen, konstaterar jag att jag blivit guidad till helt fel parkeringshus – och förmodligen bara av ren tur sluppit undan p-böter under första natten i Lund. Så jag fick glatt leta reda på rätt parkeringshus och krångla in bilen där.

Tåg två – onsdag – vill GPS:en återigen inte samarbeta. Nu knappade jag in rätt adress, men blir ändå lotsad till ett helt annat ställe på den skånska landsbygden. Något som jag upptäcker alldeles försent – och jag blir återigen 30 minuter försenad. Lagom road får man väl erkänna.

Idag skulle jag så ta mig till sista kurstillfället – och trixar tappert ut hyrbilen ur det trånga parkeringshuset. Men det var lite för trångt för min körskicklighet – och jag backar in i en pelare, som skrapar upp stora delar av den bakre stötdämparen. Kan tilläggas att jag satt i en helt nyinköpt BMW, som bara gått sex mil när jag hämtade ut den. Visserligen hade jag tagit full försäkring, så jag kommer inte behöva stå för några reparationer, men ändå retligt på den nya bilen.
När dagens övningar var klara, var det dags att åka till flygplatsen för att åka hem. Men väl i incheckningen hittar man inte min bokning! Den har helt enkelt blivit avbokad av en för mig okänd anledning. Lyckligtvis räckte det med ett samtal till resebyrån, så återfick jag min biljett. Men det hann bli några svettiga minuter innan det hela löste sig.
Nu sitter jag på flygplatsen och väntar på mitt flyg med ett glas vin i handen. Undrar bara om jag vågar flyga nånstans, eller om all min otur blivit förbrukad under den gångna veckan?! 😁

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d