Detta är ett betalt samarbete i samarbete med Tropilex. Jag har alltså fått betalt för att skriva det här inlägget, men alla åsikter och ställningstaganden i det är mina egna.


Det är högsommar och semestertider och därmed dags att utsmycka våra trädgårdar och sommarstugor. Förhoppningsvis har vi en fortsatt fin sommar att se fram emot med mycket sol och trädgårdshäng – och vad passar väld då inte bättre än en hängmatta i trädgården eller sommarstugans täppa? Det är en av kommande investeringar jag själv skulle vilja göra i familjens sommarstuga!
På Hängmatta online kan du fynda en lång rad olika hängmattor liksom hängstolar och tillbehör. Hängmattorna är handvävda enligt Fair trades koncept och man är även med i 1% For The Planet. Detta innebär att man skänker minst en procent av sin årliga försäljning för att stödja ideella miljöorganisationer. Genom sitt medlemskap i 1% For The Planet stödjer Tropilex flera icke-vinstdrivande miljöorganisationer, som gör ett fantastiskt jobb med att ta itu med viktiga miljö- och hållbarhetsfrågor.

Träet man använder till hängmattor och hängstolsställ är FSC®-certifierat. FSC-certifieringen anses vara “guldstandard”-beteckningen för trä som skördats från skogar som är ansvarsfullt förvaltade, socialt fördelaktiga, miljömedvetna och ekonomiskt lönsamma. FSC®-organisationen arbetar för att ta hand om våra skogar och de som litar på dem: genom att skydda växt- och djurarter, ursprungsbefolkningens rättigheter, skogsarbetarnas säkerhet och mycket mer.

Man försöker även packa produkterna miljövänligt med använda kartonger och återanvända så mycket förpackningsmaterial som möjligt! Det är dock inte alltid möjligt förstås. Men alla förpackningar och papper som används är tillverkade av FSC-certifierat papper eller av återvunnet papper.

Produkterna skickas C02-neutralt med fraktpartnern DPD.

Jag har tittat runt lite på Hängmatta online och blir alltmer frestad av att köpa en hängmatta, de ser fantastiskt sköna ut! Man blir bara så sugen att spänna upp en hängmatta mellan två träd och gosa ned sig med en kaffe och en god bok, eller hur?!

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: