Det är inte ofta jag längtar efter ett rejält åskoväder men just nu gör jag faktiskt det. Det är skönt med värme, men inte hur varmt som helst, framförallt inte när man är hemma i stan. Är man i närheten av havet funkar det trots allt, men inte inne i stan där luften nästan står stilla. Vi på högst upp i huset dessutom, vilket gör lägenheten oerhört varm. Fläktarna är igång nästan dygnet runt och balkongdörren står på vid gavel, men fortfarande har vi runt 30 grader inomhus. Idag har det varit aningen svalare ute och vi har lyckats få ner inomhustemperaturen en aning. Men det är fortfarande groteskt varmt, det ska jag inte neka till.
De två senaste nätterna har vi båda sovit totalt uruselt och legat vakna till långt in på natten innan vi slutligen lyckats somna. Själv sov jag kanske ett par timmar i natt, sedan vaknade jag och låg vaken ett par timmar innan jag framåt morgonen lyckades somna om igen. Mycket på grund av värmen skulle jag säga.

Igår kom vi i alla fall iväg på vår dagsutflykt till Söderköping, sömnbristen till trots. Det kändes skönt att göra något i värmen och faktiskt komma iväg lite. Men “självklart” började det regna rejält när vi närmade oss Söderköping och regnet ville inte ge med sig. Så vi började med att sätta oss på ett gulligt lite fik för att invänta bättre väder, men regnet bara fortsatte. Till sist bestämde vi oss för att gå till en närliggande butik och köpa paraplyer för att kunna gå runt lite i stan. Så påbörjade vi vår lilla stadsvandring och strax upphörde även regnet. Söderköping är en mysig stad att gå runt i och vi hann även med en sväng förbi Göta Kanal, där flera vackra båtar låg förtöjda.
Vi avslutade med besök på en glassbar – och jag tog beslutet att göra ett avsteg från min annars stenhårda diet för att faktiskt äta lite glass. Det kändes nästan bättre än att få ta en öl när jag smakade på den söta glassen med alla tillbehör. Och det var stora glassar man fick, vi blev riktigt mätta och orkade inte äta upp allt, utan lämnade en stor del av glassen.

Foto: Tobias Lindqvist

I övrigt – med undantaget för glass igår – har jag hållit stenhårt på min diet under semestern. Till och med under midsommarhelgen hade jag karaktär nog att hålla mig borta från socker och alkohol. För just inget socker, ingen alkohol och mindre portioner tycks vara receptet för att gå ner i vikt. I skrivande stund har jag gått ner nästan sju kilo sedan jag påbörjade min diet i slutet av maj. Jag märker att kläderna sitter bättre, att jag behöver bälte i byxor som tidigare suttit väldigt tajta, jag känner mig smidigare och lättare överlag.
Sen ska jag inte neka till att det känns lite tråkigt att avstå från “allt” det goda i livet. Det är klart att det finns mycket annat att njuta av bortsett från socker och alkohol. Men det känns ändå lite tråkigt att avstå från det, inte minst nu när man har semester och allt och vill kunna unna sig lite extra ibland. Men jag har bestämt att hålla i och hålla ut ett tag till, jag måste verkligen boosta vikten ordentligt och se till att gå ner åtskilliga kilon. Enligt läkarna är min idealvikt 80-85 kilo och dit har jag en bra bit kvar. Om jag når ända fram återstår att se, men det är ändå målet att jag faktiskt ska göra det.
Jag har i alla fall märkt hur kroppen anpassat sig efter nya omständigheter. Jag behöver numera mindre portioner för att känna mig mätt och det är något väldigt positivt. Tidigare har jag kunnat vräka i mig mat och haft en sugande hunger som kunnat likställas med den man känner när man är bakis och vill ha pizza. Så är det inte längre. Visst blir jag hungrig när jag inte ätit på några timmar, men inte alls på samma sätt som tidigare.
Förhoppningsvis kommer jag få mindre ont i höfter och knän ju mer jag ner i vikt. Det har varit återkommande problem på senare tid och något som enligt läkarna hänger ihop med min vikt. Så det är på tiden att göra något åt det hela. 😊

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d