Så är de allra flesta detaljer för bloggen på plats och sakta börjar bloggandet på den ny plattformen ta plats. Jag har slipat och putsat på designen och börjar nu bli nöjd med med bloggens utförande. Häromdagen gick även ändringen hos Google Adsense igenom, så att jag återigen kan visa reklam på bloggen. Det är något jag gjort i princip så länge jag bloggat och det ger en – om än rätt liten – extra inkomst för mitt skrivande.
Nu börjar besökssiffrorna stiga så smått och jag märker att folk börjar hitta till min nya domän. Det kommer givetvis ta sin tid innan alla hittar hit och bloggen indexeras korrekt på sökmotorerna. I skrivande stund har jag gått från några hundra till runt 50 besökare per dygn, men det tar ju sin lilla tid att bygga upp en läsarkrets på en blogg. Jag har jobbat hårt efter flytten med att få länkar till bloggen och att synas så gott det nu går. Det ligger mycket jobb bakom en välbesökt blogg, något som de flesta bloggare kan vittna om.
Och det märks snabbt på besökssiffrorna om man är inaktiv några dagar. Under förra veckans militärutbildning hade jag ingen tid eller energi över till bloggen och det märktes markant på besökssiffrorna. När jag nu åter är igång, så stiger de igen.

Och jag är väldigt nöjd med beslutet att byta bloggverktyg. Bloggen ligger nu på WordPress, ett verktyg som man märker verkligen är nischad för just bloggar. Något som inte var fallet med Webnode som jag använde tidigare. Framförallt var det svårt att hålla koll på kommentarer på inläggen vilket gjorde att jag ibland missade när det kom kommentarer. Just kommentarer på inlägg är en ganska viktig del i bloggandet om man frågar mig, ur flera perspektiv. Dels vill jag ha koll för att undvika nättroll och otrevliga, stötande eller hatiska kommentarer. Men jag vill också kunna besvara och bemöta kommentarer som kommer in – och inget av detta var riktigt möjligt hos Webnode. Eller rättare sagt, det var väldigt omständligt. Jag var tvungen att gå in på varje inlägg och kolla om någon kommenterat just det inlägget. Och har man bloggat några år – som ju jag gjort – så blir några hundra inlägg att gå igenom med jämna mellanrum. Vilket blir extremt tidskrävande.
Hos WordPress har jag full koll på kommentarerna och får till och med en notis i mobiltelefonen när någon kommenterar mina inlägg. Hur smidigt och behändigt som helst!

Sen ska jag inte smutskasta Webnode alltför mycket, det hade sina fördelar att blogga där också, det ska jag erkänna. Framförallt jobbade man väldigt mycket med sökmotoroptimering, vilket gjorde att jag hade bra besökssiffror varje dygn. Även om jag var inaktiv några dagar, låg besökssiffrorna på en acceptabel nivå.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

2 kommentarer

Kommentera

%d