Jag har så svårt för företag som inte sköter sina åtaganden, är det något som minst sagt får mig att se rött så är det när jag inte får den service jag betalar för. Någon gång ibland beställer jag reklamartiklar för min lilla firma. Det är kuvert, visitkort och ibland flyers och vykort för marknadsföring. Och jag har ett tryckeri som jag alltid beställer av, eftersom de har bäst priser och just det utbud jag behöver för just min firma. Själva tryckeriet har jag inget negativt att säga om, utan där är jag väldigt nöjd. Grejen är att man bara kan välja ett transportalternativ när man beställer trycksaker hos det här tryckeriet. Det går nämligen bara att få varorna levererade genom UPS.
Leveranserna har hittills inte varit några problem, utan jag har fått grejerna utkörda inom rimlig tid. Har jag inte varit hemma när de kommit med paketet, har de lämnat det utanför lägenhetsdörren. Det har med andra ord varit frid och fröjd.
Fram till de senaste två gångerna jag beställt. Samma sak har hänt bägge gångerna och nu håller jag på att gå i taket. Rutinen är att jag dagen innan leverans får ett SMS, där jag kan välja att få paketet levererat till dörren eller hämta på ett utlämningsställe om det är så att jag inte kommer vara hemma. Bägge gångerna har jag planerat att vara hemma och därmed valt hemleverans. Men på eftermiddagen på dagen för leverans har jag alltså två gånger i rad fått SMS om att chauffören sökt mig hemma utan framgång och därför lämnar paketet till ett utlämningsställe. Detta trots att jag alltså varit hemma, utan att någon sökt mig. Som extra salt i såren, har man inte lämnat paketet till det utlämningsställe som är närmast mig – utan till ett helt annat jag har tvingats åka genom halva söderort för att hämta mitt paket.
Förra gången detta inträffade, tänkte jag att det kanske var lite “otur i arbetet”. Kanske var det en ny chaufför som inte riktigt kommit in jobbet eller liknande. Men jag skrev ändå ett argt mejl till UPS’s kundtjänst och påpekade att man inte ens sökt mig när jag varit hemma. Man svarade att man skulle kolla upp det och lovade dyrt och heligt att det inte skulle ske igen. Vilket det alltså gjorde så sent som den gångna veckan. Och exakt samma scenario som förra gången; chauffören hävdar att hen sökt mig och lämnar sedan paketet till ett ombud som det är väldigt krångligt för mig att ta mig till och inte alls det ombud som ligger närmast.

Denna gång har man dessutom gjort om sin hemsida, med resultatet att det var extremt krångligt att skicka iväg ett mejl till deras kundtjänst. Det slutade med att jag gav upp försöken att skicka ett mejl och istället använde mig av den gamla hederliga metoden att skriva vanligt pappersbrev. Så inte nog med att man inte levererar den service jag betalat för, man har ovanpå det gjort det väldigt krångligt att komma i kontakt med dem. Jag har inget emot att skicka pappersbrev, men det känns bra mycket enklare att kunna skicka ett mejl.

Efter att ha hämtat ut paketet, kan jag fastställa att alla uppgifter är korrekt angivna på etiketterna för att chauffören ska kunna göra sitt jobb. Adressen stämmer, mitt telefonnummer finns med ifall chauffören har några frågor och behöver ringa. Det finns även en extra etikett med “anmärkningar/remarks”, där det framgår att det porttelefon för att komma in i huset. Under remarks framgår även hur porttelefonen fungerar. Det går liksom inte på något vis att missförstå vart paketet ska och hur man kan komma i kontakt med mig. Ett enkelt telefonsamtal hade räckt, så hade jag kunnat komma ut på gatan och ta emot paketet.

Jag har givetvis även kontaktat tryckeriet för att även de ska vara medvetna om den usla service åkeriet de anlitar levererar. Tryckeriet skötte det snyggt och betalade faktiskt tillbaka pengarna jag betalat för själva transporten. Så där har jag inte mycket att klaga på.
Men jag har ett litet tips till er därute, som beställer saker via internet! Går det att undvika UPS, så gör det! Ni kommer inte få era paket levererade på ett särskilt smidigt sätt!

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: