Så har vaccinet mot Covid kommit och de första doserna har delats ut. Jag brukar inte vaccinera mig mot de årliga influenserna, men denna gång får det nog ändå bli en spruta. Covid 19 verkar vara så nyckfull och även de som är friska i grunden verkar kunna bli riktigt sjuka.
Även om jag inte är orolig att jag kanske dör om jag drabbas, så verkar ju vissa kunna bli sjuka i flera månader istället. Och det är väl mest det jag är orolig för. Det känns väldigt dumt att riskera att bli långtidssjuk om man faktiskt inte behöver. Och framförallt skulle det kännas skönt att mer och mer kunna återgå till en normal tillvaro igen, något som förhoppningsvis vaccinet kan hjälpa till med. Det börjar bli riktigt tradigt med alla restriktioner och vore skönt om man så snart som möjligt kunde återgå till en normal tillvaro.

Sen är det svårt att inte bli provocerad av dem som är emot vaccinationer och kommer med en massa konspirationsteorier kring såväl Corona som vaccinationerna. För de flesta av oss är det ju en självklarhet att Corona inte spridits medvetet av några myndigheter för att konspirera eller att vacciner är något vi fått för våra synder. Klart det finns biverkningar i någon utsträckning av ett vaccin, men även livet har biverkningar. Som till exempel Corona och Covid. Så man får helt enkelt välja det minst onda av två onda ting – och då är givetvis vaccin det minst onda alla dagar i veckan.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d