Pandemin till trots blev det trots allt jul år 2020 också. Allt blev väldigt anpassat för de flesta av oss, men i vår familj var det åtminstone inte särskilt många som fick sitta ofrivilligt ensamma över själva julhelgen.
Jag har spenderat julhelgen i min gamla hemstad Hudiksvall och det har varit en lugn och stillsam helg. Det är alltid något av nostalgi att vara tillbaka där, trots att det är dryg 21 år sedan jag flyttade därifrån. Ibland kan jag få ett litet sting av “hemlängtan” när jag är där, även om jag trivs väldigt bra i Stockholm. Men någonstans inser jag också att jag snabbt skulle få klaustrofobi av att bo i en småstad igen. Inte minst när det kommer till jobb och utvecklingsmöjligheter.
Nu är jag som sagt hemma i Stockholm igen och mellandagslugnet har lagt sig över lägenheten i Bagarmossen. Det dricks fortfarande lite glögg, mumsas pepparkakor och ses en och annan bra långfilm på TV. Nyår kommer jag och min sambo att fira i lugn och ro här hemma. Vi har en egen tradition att gå förbi Söderhallarna dagen innan nyårsafton och handla till nyårsmiddagen. Sedan klär vi upp oss, äter gott och tar ett glas vin. Klockan tolv tittar vi på nyårsraketerna från vår balkong, skålar i champagne och går därefter och lägger oss. Lugnt, skönt och stämningsfullt med andra ord. Hur ska ni själva fira nyår detta konstiga årsskifte?

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: