Årets julkalender “Mirakel” anklagas för att vara missvisande när det gäller barnhem, HVB-hem och adoptioner.”Helt oacceptabelt av SVT och djupt kränkande för dem som detta berör”, skriver en av anmälarna till Granskningsnämnden. (Källa Aftonbladet)
Svenskarna är helt enkelt för lättkränkta, milt uttryckt. SVT har gjort en av de bästa julkalendrarna på åratal, en julkalender som även jag som vuxen uppskattar och tycker är rolig och underhållande. Att den överhuvudtaget skulle vara kränkande på något vis har helt gått mig förbi innan jag läste om anmälningarna på Aftonbladets hemsida. Med tanke på att julkalendern haft en mångmiljonpublik, är det kanske inte så konstigt att några få av dem blir kränkta av en eller annan anledning. Men jag har svårt att se problemet som anmälarna ser. Vi tjänar ingenting på att linda in våra barn i bomull och skydda dem från allt som är svårt. Det anmälarna hakat upp sig på är petitesser som man lätt kan förklara för de barn som eventuellt har frågor kring handlingen. Punkt slut. 

Frågor på det?

Relaterade artiklar

Aftonbladet 1

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: