En kvinna har dött efter att ha skjutits av polis inne i Kapitolium i samband med att Trumpanhängare stormade kongressbyggnaden i Washington på onsdagen. Ytterligare tre personer har avlidit av vad polisen kallar “medicinska nödsituationer” som uppstått på platsen. 52 personer har gripits. (Källa: DN)
Man kan ha många åsikter om Donald Trump, men vi kan nog vara överens om att han väcker känslor. Själv är jag inte det minsta förvånad över att vissa av Trumps anhängare inte kan acceptera demokratins gång, utan istället ta till våldsamheter när presidentvalet inte gått deras väg. Även Trump har sedan valförlusten betett sig som en rättshaverist som inte kunnat acceptera att han förlorat. Det är tyvärr inte så konstigt att hans beteende underblåser vad som hände i och kring kongressbyggnaden igår.
Personligen har jag aldrig gillat Trump och anser att han är rent olämplig för posten som USA:s president. Inte minst sedan han visat att han inte accepterar demokratins gång och att han faktiskt förlorat i ett demokratiskt val. Men oavsett vad vi tycker om Trump som president, kan vi väl ändå vara överens om att låta demokratin ha sin gång?! Har man förlorat ett val så har man, då behöver man inte ta till våldshandlingar och storma offentliga byggnader.

Relaterade artiklar

Aftonbladet 1 2 3 4 5
Dagens Nyheter 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Expressen 1 2 3 4 5 6
Jyllands-Posten 1 2 3 4 5
Svenska Dagbladet 1
VG 1 2

Personligt

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: