En förundersökning om misstänkt grovt förtal har inletts mot Ebba Busch, för att hon på sociala medier pekat ut en jurist som brottslig. I ett inlägg på Facebook har KD-ledaren Ebba Busch kommenterat turerna i den husaffär hon försöker genomföra. Ebba Busch har stämt säljaren, en 81-årig man, efter att denne försökt backa från försäljningen. I inlägget för Ebba Busch fram anklagelser om ett brott som säljarens juridiska ombud ska ha gjort sig skyldig till. Nu har överåklagare Anders Jakobsson inlett en förundersökning om grovt förtal mot partiledaren. (Källa: SvD)
Nu har jag inte följt turerna kring Ebba Buschs husaffär jättenoga, men ändå tillräckligt för att börja tycka att hon mer och mer framstår som en rättshaverist. Varför är man så angelägen om att köpa ett fallfärdigt hus in the middle of nowhere? Vad gör att man med en idiots envishet håller sig kvar vid att köpa detta ruckel till hus, så till den milda grad att man till och med hänger ut en jurist i sociala medier?
Jag är själv ganska aktiv på sociala medier, men är ingen offentlig person på samma vis som Ebba Busch. Så även om mina inlägg inte får samma spridning som hennes, skulle jag passa mig för att hänga ut någon med namn och allt. Hur infekterad en situation än är, skulle jag passa mig för att göra inlägg som kan leda till en rättsprocess. Det är liksom inte riktigt värt det.

Utan att vara alltför insatt i hela processen, tycker jag att det är konstigt att inga rösta tycks ha höjts på Ebba Buschs avgång. Jag undrar i mitt stilla sinnen hur många partier som skulle acceptera att deras partiledare betedde sig som en rättshaverist, inte minst när man redan har sviktande opinionssiffror. Det är väl egentligen bara Sverigedemokraterna som skulle acceptera en sådan partiledare. Men eftersom KD inte verkar vara helt främmande för att närma sig SD, kanske det inte är så konstigt att man anammar samma retorik i fler frågor.
Jag har inte haft särskilt stort förtroende för KD och dess partiledare sen tidigare och det blir inte bättre nu. Busch borde ha ekonomin att kunna köpa flera hus och inte minst hus som inte är något renoveringsobjekt. Så hur svårt kan det vara att söka vidare om ett köp av någon anledning inte går igenom?

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: