Det går snabbt att komma in i lunken att vara ledig. Det är skönt att slippa tänka på att komma i säng i bra tid om kvällarna, att ha känslan att man har sovmorgon dagen efter. Jag har sjavat runt i morgonrock en bra bit in på förmiddagarna och rent allmänt tagit det lugnt. Jag har medvetet inte bokat in särskilt mycket, utan tagit dagarna lite som de kommit. Vissa morgnar har jag kommit upp i okej tidigt och börjat med en slät kopp kaffe framför datorn och väntat lite med frukosten. Och det är skönt att inte alltid behöva tänka på det där med kläder och att se respektabel ut. Vissa dagar har jag på sin höjd gått ner till kvartersbutiken och handlat, så jag har knappt varit ute bland folk överhuvudtaget. Det har varit mer eller mindre självvalt att hålla mig hemma och ta det lugnt med några få undantag och det har varit väldigt skönt.
Jag har dock fått en filminspelning, så helt ledig är jag inte den här veckan. Men filminspelningarna tycker jag bara är roliga, så det känns inte som en direkt börda utan snarare tvärtom. Först ville man göra inspelningen på fredag och jag insåg att jag blev dubbelbokad, då inspelningen skulle krocka med ett läkarbesök. Läkarbesöket har jag redan bokat om en gång, för den filminspelning i fredags som sedan ställdes in med kort varsel. Så jag var inte särskilt lockad och boka om det ännu en gång. Men jag tänkte i alla fall kolla om möjligheten fanns, med lite tur kunde de ju ha återbudstider så att läkartiden inte behövde flyttas fram särskilt mycket. Men sedan flyttade man på filminspelningen till torsdag istället, så jag behövde inte boka om läkartiden och det känns som det absolut bästa alternativet.

Jag har även återupptagit träningen efter att inte varit på gymmet på två veckor. Normalt sett är jag där tre gånger i veckan, men så har inte varit fallet sista tiden. När jag var på militärutbildningen fanns helt enkelt inte tiden och förra veckan valde jag medvetet att inte träna för att låta kroppen återhämta sig efter den fysiskt tunga veckan i Försvarsmaktens tjänst.
Jag har kommit på mig själv med att det är lite motigt att återgå till träningen. För mig är träningen ett ont måste och inte något jag direkt gör för att det är kul. Träningen började jag med på allvar sedan min operation för några år sedan, då på läkarnas inrådan för att kroppen skulle återhämta sig efter det avancerade ingreppet. Så denna vecka har jag mer eller mindre tvingat mig iväg till gymmet efter att ha kollat att de har öppet som vanligt. Och det märktes tydligt att man glesat ut antalet besökare på gymmet jag brukar gå till. Det var lite folk och lätt att få tillgång till maskinerna. Nu har jag haft möjlighet att gå mitt på dagen, då det i vilket fall är lite folk på gymmet. Annars hade det förmodligen varit kö utanför, något som hänt tidigare under pandemin när man kommit till gymmet vid 17-18-tiden på eftermiddagen.

Vädret de sista dagarna har varit helt fantastiskt och det känns som att det har blivit vår på allvar. Det kommer fortfarande att komma bakslag naturligtvis, så är det ju varje år. Det kommer bli dagar med minusgrader och till och med snö ända in i april. Men nu är vi i alla fall på väg åt rätt håll vädermässigt. Ska man klaga litegrann på vädret (jag är ju trots allt svensk – och vi gör sådant), så hade vintern kunnat hållit sig kvar ett tag till. Men nu är läget som det är och då får gärna våren hålla i sig när nu den tycks ha bestämt sig för att komma. I skrivande stund hör jag till och med fågelkvitter utanför fönstren, ett sant vårtecken!
Och det går inte att komma ifrån att man mår bra av det ljusare vädret. Som varje år, är det först när solen och värmen kommer som man till fullo inser hur mycket man saknat ljuset under den mörka delen av året. När våren kommer, är det som att svensken vaknar ut sitt ide och plötsligt lever ut på allvar.
Med all tänkbar tydlig har vi dock upptäckt hur skitiga våra fönster är sedan solen börjat skina in genom dem. Vi brukar en till två gånger per år ta in fönsterputsare som får göra ren fönstren. Mestadels av lathet, för vi har varken särskilt stora eller särskilt många fönster i vår tvåa. Men resultatet blir ett helt annat när proffs putsar fönstren och med RUT-avdrag blir det sällan särskilt dyrt heller. Så det blir nog snart dags att boka in fönsterputsare så att det går att se ut genom fönstren och njuta av den skinande solen igen.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: