Statsminister Stefan Löfven har besökt butiker i julhandeln under tre olika dagar i december och justitieminister Morgan Johansson var i en affär på annandagen. Finansminister Magdalena Andersson har setts i en skiduthyrning i Sälen den 20 december. (Källa: DN)
I media har det slagits upp rätt stort att olika ministrar synts i det offentliga under julruschen. Det enda man faktiskt lyckats avslöja är att även våra ministrar är människor som ibland behöver uträtta olika ärenden, även under pågående julrusch. Det dessa “avslöjande artiklar” inte avslöjar är trots allt omständigheterna kring ministrarnas besök i butikerna. När på dagen har de varit där? Har det faktiskt varit någon trängsel? Hade ministrarna använt munskydd? Hur höll de avstånd till andra kunder? De kan mycket väl ha uträttat sina ärenden på ett smittskyddssäkert sätt.
Även jag har varit på stan i julruschen, men hållit avstånd, inte gått in i butiker där det varit för trångt, använt munskydd när det varit trångt i exempelvis kollektivtrafiken och i övrigt följt myndigheternas rekommendationer så gott jag har kunnat. Så jag tänker inte moralisera över ministrarnas shopping. Man kan moralisera över att de ska föregå med gott exempel, men då ska man först ha hela bilden klar för sig. Inte ägna sig åt skvaller som detta är frågan om.

Relaterade artiklar

Aftonbladet 1
Dagens Nyheter 1
Svenska Dagbladet 1

Personligt

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d