Det finns vissa stunder i tillvaron, då jag faktiskt undrar vad det är för fel på folk?! Är folk bara desperata eller bara helt enkelt okunniga? Eller är det något i skolgången eller uppfostran som totalt missats?
För antingen är somliga exceptionellt okunniga med stora luckor i läskunnigheten – eller helt enkelt ouppfostrade.
Sedan en tid letar vi nämligen lägenhet och har med jämna mellanrum en annons om lägenhetsbyte utlagd på Blocket. I annonstexten skriver vi alltid i klartext att vi inte vill hyra ut lägenheten i andra hand och ställer upp krav på vad vill ha. Som max 25 minuters resväg till centralen, inom tunnelbanenätet och max 12000 kronor i månadshyra.
Men lik förbaskat får vi massor av svar om lägenheter som inte alls faller in under det vi söker. Den stora majoriteten av svaren rör just sådana lägenheter. Och det är för mig obegripligt att så många inte ens läser igenom annonsen. Vet de då ens vad det är för lägenhet de söker? Hur vågar de skriva på ett hyresavtal om de inte ens klarar av att läsa annonsen för lägenheten innan?

Personligen raderar jag bara dessa svar, jag orkar inte ens lägga energi på att besvara dem. Ibland får jag visserligen en ingivelse att svara och fråga sen när Nynäshamn fått tunnelbana, 14000 är mindre än 12000 eller det tar mindre än 25 minuter att ta sig till Vällingby kommunalt. Men oftast brukar jag kunna motstå ingivelsen och återgår till att lägga min tid och energi på vettigare saker.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: