Vissa saker har jag svårare att förstå. Hur mycket jag än anstränger mig. En av de sakerna jag inte förstår är de gånger det händer att man springer ihop med folk som verkligen luktar riktigt illa. Illa av svett och andra kroppsvätskor. Då pratar jag inte om någon som varit och tränat och inte hunnit duscha ännu, utan personer som inte verkar ha en blekaste aning att tvål, vatten och deodorant faktiskt existerar. För det skillnad på att lukta svett och att lukta svett. Ingrodd svettlukt efter att inte ha duschat eller bytt kläder på flera dagar är något helt annat än när du just varit ute på en löparrunda.
På senare år har jag blivit alltmer känslig för dofter och inte minst när något eller någon luktar riktigt illa. Jag minns väldig väl en situation på tunnelbanan för ett par år sedan. Jag hoppar på tåget i Bagarmossen för att åka in mot stan. Efter någon station kommer det ombord en ung kille i 20-25-årsåldern och sätter sig mitt emot mig. Han såg städad ut, prydligt klädd, välrakad och i övrigt inget ovårdat yttre. Men det tog inte många sekunder innan jag insåg att han bokstavligen stank. Trots att det var en knapp meter emellanåt gav stanken från honom mig kväljningar, han verkade inte ha varit i närheten av en tvål på flera veckor – om inte längre. Det var så illa att jag på allvar började överväga att byta plats, jag stod helt enkelt inte ut.
Men det tog bara ytterligare bara ett par stationer, så kommer det ombord en ung tjej, som sätter sig på sätet bredvid mig. Hon var den unga killens totala motsats och tycktes helt nyligen bokstavligen ha badat i parfym, Hon luktade så starkt av parfym att parfymdoften tog ut den osmakliga stanken från killen mittemot. I ärlighetens namn vet jag faktiskt inte riktigt vad som är värst; stanken från en otvättad människa eller när någon bokstavligt dränkt sig i parfym. Men måste jag välja, tror jag ändå att jag föredrar parfymdoften. Även om det är en väldigt stark sådan.

Ibland önskar jag nästan att jag hade med mig tvål och deodorant, som jag kunde dela ut till personer som inte verkar ha insett vilka fantastiska uppfinningar detta är. Jag får verkligen kväljningar av odörer från en person som inte är kapabel att sköta sin personliga hygien. Sen behöver man inte ha en massa parfym och liknande. Det räcker faktiskt att duscha någon gång ibland och smeta in lite deodorant under armarna. Det besparar trots allt ens omgivning ganska mycket obehag och lidande.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

3 kommentarer

  1. Ja vissa har extremt dålig lukt och visst vissa har säkert problem de inte kan rå för och de luktar snabbt. Jag fick problem med mina hormoner då jag fick vår tös och hade jättelätt till svett och lukt då faktiskt. Jag köpte då produkten Absolut Torr och efter det sedan har jag aldrig haft problem. Dock var det hormonellt också för min del och det brukar ju försvinna efter ett tag när man inte är gravid längre förvisso, så antar väl att det berodde på produkten mest. Så ibland önskar man att man kunde nå ut med info mer till dem som faktiskt slarvar. Samt samma kunna ge info till dem som faktiskt har problem utan att de tar illa vid sig

    1. Kan tillägga att i mitt fall då var det jättejobbigt för jag misskötte mig inte (knappast) men jag kunde inte rå för det alls och jag grät nästan för att om jag skulle gå en långpromenad med vagnen för att besöka vänner så stank jag efter det sedan och jag hade aldrig innan haft problem med det, luktar typ alltid gott. Ett år av mitt liv fick jag dras och ha det så som det säkert är för många att man ej kan rå för det. Samtidigt då fick jag också problem med fett hår och håret såg alltid smutsigt ut kändes det som. Snacka om att man kan få sig en tankeställare då, och efter det så kan jag ha förståelse för vissas känslor som ej kan rå för det.

      MEN precis som du säger så är det många som är slarviga och är lortgrisar. Samt lika illa tycker jag det är med dem som klär sig och går runt utan bh, magen hänger utanför tishan och man går med trasiga och smutsiga kläder.

      1. Ja, precis som att det finns personer som slarvar med sin hygien så finns det förstås personer som inte kan rå för att de luktar av olika anledningar. Jag kan bara föreställa mig hur jobbigt det måste vara för den som drabbas – och inte bara för omgivningen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: