De flesta av oss handlar nog alltfler av våra varor på nätet och får dem hemkörda på ett eller annat sätt. Antingen får vi hämta ut paketet på närmsta postombud – eller så får vi varorna levererade direkt till dörren.
I vårat lilla tvåpersonshushåll beställer vi ganska mycket på hemleverans. Vi storhandlar en till två gånger i månaden och får på så vis de tyngsta och otympligaste matvarorna levererade till dörren. Vi beställer hem receptbelagda mediciner, kläder och hemelektronik.
Som snusare har jag också insett att det går alldeles utmärkt att beställa snus via nätet – till ett avsevärt lägre pris än i butik.

Och på sistone har det börjat ploppa upp tjänster, där man kan beställa varor på morgonen/förmiddagen – för att de sedan ska levereras hem till dörren på kvällen. Oftast till riktigt låga priser, jag har sett exempel på runt 40 kronor för en hemleverans.
Rent reflexmässigt har jag ställt mig frågan hur en sådan tjänst går runt ekonomiskt. Jag menar, som distributör ska du ha trafiksäkra och godkända bilar, bensin, personal som ska ha betalt och så vidare. Att då erbjuda hemleverans för 39 kronor känns ganska magstarkt. 
Några gånger har jag testat den här och möjligheten – och visst, det har funkat klockrent. Chauffören har kommit på utsatt tid och jag har fått de varor jag beställt. Men jag kan ändå inte låta bli att fråga mig hur det går runt ekonomiskt.
Fram tills jag snubblade över ett inslag från Sveriges radio (länk i slutet av detta inlägg), där man granskade just dessa distributörer. Och – som jag faktiskt misstänkte – jobbar chaufförerna under dåliga förhållanden, med dåliga löner och körandes i bilar som inte är godkända för yrkestrafik. Givetvis enbart i syfte att hålla nere på kostnaderna.

Så nu har i alla fall jag själv helt återgått till att enbart anlita etablerade distributörer som PostNord, DHL, Bring och liknande. Chaufförerna där är visserligen inte högavlönade, men har åtminstone avtalsenliga löner och utgår ifrån att man har godkände fordon (annars borde man hört om det vid det här laget).
Jag hoppas att alla ni andra som läser detta också gör likadant! Bojkotta dessa oseriösa företag!

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: