Under det senaste dygnet har nog mina trognaste följare inte riktigt känt igen sig på min blogg. Stundtals har det inte ens gått att komma in på bloggen för att läsa inläggen. Man har hos WordPress – där bloggen ligger – lyckats skrämma upp mig rejält och ett tag var faktiskt bloggen mer eller mindre raderad.
Det började med att jag behövde jag behövde förnya mitt abonnemang. Något som är ganska dyrt eftersom man betalar årsvis, så jag har skjutit på det in i det längsta. Men igår var det dags, eftersom mitt abonnemang helt enkelt gick ut. Så aningen motvilligt betalade jag de 3000 kronor som det kostar per år. Men när jag sedan loggar in igen, gör jag upptäckten – i princip alla inlägg, bilder och filmer som funnits på bloggen var raderade. Kvar fanns några få inlägg som är flera år gamla. Förtvivlat navigerar jag runt bland menyvalen för att se om något går att rätta till eller om det gick att komma i kontakt med någon support. Även den design jag arbetat fram var raderad och bloggen var sig inte lik på något sätt alls.
Efter mycket letande, lyckades jag komma i kontakt med WordPress’ support. Det tog supporten några timmar, men efter ett tag kom i alla fall alla inlägg och mediefiler tillbaka. Ytterligare någon timme senare fick jag en länk för att återställa bloggen. Jag klickade på länken – och en stund senare var bloggen sig lik igen. Puh! 😅

Designen bryr jag mig kanske inte så mycket om egentligen, den går ju att återställa. Men de 600 inlägg som publicerats under flera års tid är lite annorlunda. Det rör sig om många dagars – eller till och med veckors – arbete som plötsligt bara raderats. Så jag var innerligen glad att bloggen faktiskt gick att återskapa, att det fanns en backup som gjorde det möjligt. Betalar man 3000 kronor per år, förväntar jag mig nästan att det finns en sådan möjlighet faktiskt.
Sen är det lite frustrerande att det är så lätt att radera en hel blogg, det ska liksom inte hänga på att jag uppdaterar mitt abonnemang några minuter försent – som det var frågan om den här gången. Även om det finns backup och bloggen trots allt går att återställa, så är det onödigt arbete – och inte minst en onödig frustration.
Tilläggas ska att jag inte fått några förvarningar om att mitt abonnemang var på väg att löpa ut, helt plötsligt gick verktyget inte att använda och jag fick en notis om att det gått ut sedan några minuter tillbaka. Jag utgick givetvis ifrån att det bara var att betala och sedan skulle allt vara frid och fröjd. Men fullt så enkelt var det uppenbarligen inte.

Nu är i alla fall allt i sin ordning och efter nästan ett dygn är bloggen återställd igen. Jag hann få hjärtat i halsgropen under en stund, när jag insåg att så mycket arbete gått förlorat. Men hjärtat återvände till sin ordinarie plats efter en stund, när jag kommit i kontakt med supporten och de lovat att återställa allt.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

5 kommentarer

 1. Riktig mardröm när sådant händer! Skönt att allt gick att återställa!

  Jag kör min blogg ff på fria versionen av wordpress.com. Men har en annan blogg med domän samt webhotell. Håller med att det är stora summor när man ska förnya, dock har jag så jag betalar var tredje månad för att lätta upp betalningen lite ;). Dessutom får jag meddelanden när det närmare sig slut datum.

  Har du din blogg via paket direkt från WordPress? Jag funderar fram och tillbaka att skapa domän och webhotell för den här bloggen men har inte bestämt mig om jag ska köra på paket direkt från WordPress eller via annan leverantör.

  1. Jag har allt samlat hos WordPress. Det finns billigare paket också, men jag har valt ett lite dyrare för att få de funktioner jag vill ha. Det kostar en del, men jag rekommendera något av de paket man erbjuder. Själv tycker jag det är enkelt att ha allt samlat på samma ställe.

 2. Ohh phuuu blir det så im man inte betalar i tid, hade också blivit lite byxis. Skönt det gick ordna. Varför 3000 kr, jag betalar 1100kr för mitt, har du buisness paketet?

   1. Jag har premium tror jag den heter, den under. Dock skulle jag vilja ha den du har bara för att den SEO mäter och man skulle nog bli bättre bloggare på det viset =D Får man grönt ljus vet man ju att man skrivit bra blogginlägg

Kommentera

%d