4 portioner

Ingredienser

Teriyakisås

1 tumme ingefära
2 vitlöksklyftor
½ msk socker
1 msk flytande honung
2 msk japansk soja
1 ½ msk kinesisk soja
1 msk neutral olja
1 msk vitvinsäger
½ dl vatten
½ msk majsstärkelse

Sesamstekta grönsaker

250 gram pak choy
1 rödlök
1 morot
1 tsk neutral olja
1 msk sesamfrön
1 krm chiliflakes
½ tsk vitvinsvinäger
salt efter behag

Kyckling

600 gram kycklinglårfilé
1 msk neutral olja

Till servering

300 gram jasminris
1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Teriyakisås: Skala och finriv ingefära (ca 2 msk) och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, socker, flytande honung, japansk soja, kinesisk soja, neutral olja, vitvinsvinäger, vatten och majsstärkelse i en liten skål.
  3. Sesamstekta grönsaker: Skär pak choy och rödlök i små klyftor. Skala och hyvla tunna remsor av moroten med hjälp av en potatisskalare. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs pak choy, lök och sesamfrön ca 3 min. Tillsätt morot och chili flakes, fräs ytterligare 2 min. Avsluta med att ringla över vitvinsvinäger och krydda med lite salt. Lägg upp på tallrik och täck med folie. Spara stekpannan. 
  4. Kyckling: Strimla kycklingfiléerna. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och fräs kycklingstrimlorna ca 5 min. Tillsätt teriyakisås, koka upp och sjud ca 2 min. Smaka eventuellt av med lite japansk soja.
  5. Servera chicken teriyaki med sesamstekta grönsaker och ris. Toppa med sesamfrön.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

2 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: