Ingredienser

Laxbiffar

4 portionsbitar laxfilé
1 ägg
1 hackad gul lök
1 lime – rivet skal och saft
1 urkärnad röd chilipeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Aioli

2 vitlöksklyftor
1 msk limesaft
1 msk dijonsenap
1 ägg
2 dl rapsolja
1 tsk rivet limeskal
salt & peppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Mixa alla ingredienserna till laxbiffarna i matberedare (kniv) till färs. Forma färsen till biffar och stek i smör, cirka två minuter på varje sida på ganska hög värme. 
  2. Alla ingredienser till aiolin ska hålla samma temperatur. Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Kör tills aiolin gått ihop. Aiolin kan förvaras i kylskåp i upp i till en vecka om allt inte går åt. Till servering är cirka två 2 msk/portion lagom.
  3. Servering: Lägg bladgrönsaker på tallriken och ringla lite olivolja och flingsalt ovanpå. Lägg laxbiffarna ovanpå med två klickar aioli bredvid. Alternativt kan laxen serveras med ugnsrostade rotfrukter eller kokt potatis.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: