Så har jag kommit till skott med något jag tänkt göra väldigt länge, som jag varit på väg att göra flera gånger men av olika anledningar låtit bli. Jag ska äntligen byta stavningen i mitt efternamn.
I alla år har jag stavat Lindqvist med qv, enligt mina föräldrar fyllde de i mitt namn med den stavningen när jag föddes. Men nånstans på vägen blev det fel – och först när jag ansökte om mitt första pass när jag var i 13-14-årsåldern uppdagades det hela. Det var då liksom lite sent att försöka hävda att det varit fel sedan födseln.
Jag har fortsätta stava med qv, medan det stått med kv i passet och på körkortet. Och det har väl egentligen aldrig varit ett problem. Framförallt inte ett så stort problem att jag varit villig att betala runt en tusenlapp – som det tidigare kostat – för att ändra stavningen i folkbokföringen.
Men när det nu inte kostar något, har jag gjort slag i saken och skickat in pappren till Skatteverket. Det kommer givetvis bli lite meck med att byta ut pass och körkort, men det är sådant som får komma med tiden. Mitt körkort håller dessutom ändå på att spricka sönder, så det måste jag byta ut inom en snar framtid i alla fall.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: