Ni vet det där man säger om att Sverige stannar under sommaren…?! Det stämmer ju så väl, varenda jäkla år. I synnerhet under juli månad, det är ju totalt lönlöst att tro att något blir gjort under den tiden på året!
Inte ens kollektivtrafiken fungerar under sommarmånaderna. Alla ni som bor i Stockholm vet vad jag talar om. Det är ständiga banarbeten i tunnelbanan och pendeltågslinjerna – och man får byta tåg ett otal gånger bara för att få åka en kortare sträcka. Det är säkerligen ungefär likadant på de flesta håll i landet, men nu råkar tunnelbanan vara just vad jag själv har att relatera till.
I år kommer vi i Bagarmossen relativt lindrigt undan, framförallt om man jämför med förra sommaren. Då var i alla fall jag själv nästintill gråtfärdig vissa dagar – och det bokstavligen, ingen överdrift alls. En sträcka som Bagarmossen till Skanstull tar normalt sett ungefär 10 minuter med tunnelbanan. Under förra sommaren kunde samma sträcka ta ungefär 40 minuter. Denna sommar är det bara ett byte extra när man ska in till stan, vilket är aningen lättare att leva med.

Jag kan nästan känna att det är lite skönt när sommaren är över och allt återgår till det normala igen. Det blir lättare att få tag i folk, det blir lättare att ta sig fram och tillvaron flyter liksom på lite enklare på nåt vis.
Men nu, när det hela sakta börjar återgå till det normala, börjar det bli dags för mig att ha semester. För några veckor kan jag koppla bort strulande kollektivtrafik, långa telefonköer och frustrerande väntetider. När jag sedan är tillbaka till vardagen i början av september, då är även resten av samhället tillbaka och igång igen sedan en tid – och man kan i godan ro återgår till en fungerande vardag igen. 😁

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: