Ni som följt min blogg ett tag har förmodligen hunnit se kategorin “Dagens Tistel” vid det här laget. Denna gång har turen kommit till hyrbilsfirmorna Budget och Avis, som numera tycks vara ett och samma företag – men som inte desto mindre förtjänar en stor bukett taggiga tistlar. Jag har för min enskilda firmas räkning varit på jakt efter en ny hyrbilsleverantör att teckna företagsavtal med – och Budget/Avis har varit den firma som erbjudit de bästa priserna.
För cirka tio dagar sedan gjorde jag en bokning för en resa rätt långt fram i tiden. Det visade sig dock rätt snart att resan inte skulle bli av – och jag avbokade bilen, som betalats vid bokningstillfället. Jag kanske var naiv, men jag utgick någonstans ifrån att pengarna automatiskt skulle föras tillbaka till mitt kreditkort när bilen avbokades.
Så har dock inte skett. Jag försökte då kontakta Avis, först genom deras app – men där fick jag bara felmeddelanden om att mejlet inte gick fram. Jag testade då via deras hemsida, men med samma resultat.

Under tiden jag försökt komma i kontakt med dem, hann jag göra ytterligare en bokning – som jag senare insåg att jag behövde komplettera med en bilbarnstol. Jag bestämmer mig då för att ringa. Killen jag pratar med på kundtjänst tycks mest besvärad över att kunder ringer och stör honom på arbetstid (av alla tider), men hänvisar mig till att det hela med uthyrningskontoret när jag ska hämta bilen. Jag vill dock få bekräftat att det faktiskt finns bilbarnstol att tillgå och börjar febrilt leta efter ett nummer till kontoret.
Jag hittar bara ett centralt nummer, där jag får svar efter 30 minuter i telefonkö. Den här killen var mer hjälpsam än den första och jag får ett direktnummer till kontoret. Men där svarar ingen – jag försöker flera gånger, men får inget svar.
Då gör jag ett sista tappert försök att boka en bilbarnstol och tänker (fortfarande aningen blåögt uppenbarligen) att jag kanske skulle kunna uppdatera min bokning via hemsidan. Det går dock inte alls – jag får upp bokningen, men den går inte att ändra. Däremot kommer nästa kalldusch, nämligen att man plötsligt ska ta drygt 8 000 kronor för bilhyran istället för 5700 som det står på min bokningsbekräftelse.

Jag är vid det här laget rejält uppretad och heligt förbannad – framförallt över att det inte går att få tag i någon på detta företag.
I ren ilska fortsätter jag leta efter sätt att komma i kontakt med någon på detta företag. Jag hittar då slutligen något som ser ut som en central mejladress (för övrigt den adress man tydligen förväntas vända sig till om man [eventuellt] ska få igen några pengar för en avbokning). Så jag knåpar ihop ett långt mejl, där jag tar upp mina ärenden – liksom mina åsikter om det bristfälliga bemötande jag fått.
Med resultatet att jag får ett autosvar om att man har en svarstid på cirka 15 arbetsdagar när det gäller mejl.

I skrivande stund skulle jag kunna strypa någon, det här är inte det bemötande jag vill ha av en firma som jag planerar att vara en regelbundet återkommande kund hos.
Om någon från Budget/Avis läser detta, kan jag meddela att jag inte längre är intresserad av något företagsavtal hos er! Bokningar och avbokningar ska ske så otroligt mycket smidigare än detta. Jag ska inte behöva ringa och mejla för att få igen pengar för en avbokad hyra, det ska liksom bara fungera. Det gör det hos andra hyrbilsfirmor, så varför inte hos er? I nuläget är ni skyldiga mig 1 700 kronor för den avbokade bilen, med andra ord inga småsummor.

Och er andra har jag bara en sak att meddela: hyr INTE bil av detta företag! Vad ni än gör!!

Personligt

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: